Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson enkelt vidare till semifinal i sprint – Jönsson och Peterson utslagna: "Inte riktigt nöjd"

Tre svenskar gick vidare i herrarnas prolog i sprinten. I kvartsfinal tog sig Calle Halfvarsson enkelt vidare i sin kvartsfinal, och blev så också den enda svenske åkaren att klara sig vidare.

I det andra kvartsfinalheatet för herrarna för dagen fanns både Emil Jönsson och Teodor Peterson. I samma heat fanns tre norrmän och en finsk.

Bäst ut gick svenskarna, som tog täten precis efter start. Strax efter gick finske Iivo Niskanen förbi, men Teodor Peterson höll sig hack i häl och Emil Jönsson låg inte långt efter på en femteplats inför sista backen.

Sedan drog norrmännen i en växel till, och Sondre Fossli tog sig förbi och först upp på upploppet, där det hade skapats större luckor.

Till slut gick Fossli först i mål och Iivo Niskanen tog andraplatsen, där Teodor Peterson tog sig in på en tredjeplats 1,36 efter, och chansen att ta sig till final på tid fanns fortfarande, något som dock grusades redan i nästa heat, där Petersons tid inte längre räckte till semifinal.

Emil Jönsson lyckades inte riktigt och tog sig in på en femteplats, som blev hans första tävling i världscupen för säsongen efter att ha missat tävlingarna i Ruka.

– Jag var inte riktigt nöjd med hur det kändes och hur grejerna fungerade när jag skulle springa på, säger Emil Jönsson till SVT efter loppet.

Calle Halfvarsson visade i sitt heat att han har fortsatt fin form. Förutom att leda i sitt heat lyckades han även skapa luckor till de andra åkarna, och trots att ryssen Bolshunov gick förbi precis på upploppet, tog han sig enkelt vidare till semifinal.

Gilla Skidpuls på Facebook

För Plus-kunder: Halfvarssons monsteruppladdning inför premiären: "Less på att hela tiden springa och äta"