Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarsson vidare till semifinal i sprinten – på lucky loser-plats

Norske Johannes Kläbo heter dagens sprintfavorit och han tog sig enkelt vidare från sitt heat i semifinalerna. Calle Halfvarsson var ensam svensk i kvartsfinalerna, där han tog sig vidare till semifinal på lucky loser-platsen.

Calle Halfvarsson var den ende av svenskarna som lyckades ta sig från prologen till kvartsfinalerna. Där blev det en hård kamp i det andra heatet, där Calle på upploppet såg ut att kunna knipa andraplatsen, men till slut lyckades norske Emil Ivarsen gå om.

Halfvarsson blev därmed trea och var efter heatet på lucky loser-plats. Redan i det tredje heatet sköts den placeringen ned efter ett starkt lopp av finske Hakola och norske Fossli som drog upp tempot, och Calle Halfvarsson ramlade ned till sista lucky loser-platsen.

I det sista heatet gick det inte tillräckligt fort för att de skulle lyckas bräcka Halfvarssons tid, som därmed tog sig vidare till semifinal.