Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarssons passning efter Northugs kupp: "Han verkar gilla att åka i den svenska dräkten"

Norges Petter Northug skyltade med att åka i en blågul dräkt med Tre Kronor på bröstet under Bruksvallsloppet. Rivalen Calle Halfvarsson är dock inte lika sugen på att åka iklädd i Norges färger.
– Jag är inte så intresserad av att åka i den norska dräkten faktiskt, säger han.

I onsdags visade Petter Northug upp sin något annorlunda tävlingsdräkt, blågul med Tre Kronor på bröstet som han tänkt bära under Bruksvallsloppet i årsdebuten. Men så ser dock inte fallet ut att bli, enligt uppgifter till SportExpressen finns det en stor risk att han inte får tävla i den eftersom att det bryter mot svensk lag.

– De tre kronorna är en skyddad svensk statssymbol. Alla som vill använda sig av symbolen i idrottsliga sammanhang måste tillhöra idrottsförbund som ligger under RF (Riksidrottsförbundet) och ansöka om tillstånd hos Patentverket. Sen skickas det vidare till oss. Med jämna mellanrum får man förnya sitt tillstånd, som hockeyförbundet, säger statsheraldikern Henrik Klackenberg till SportExpressen.

Det var inte första gången som Northug fick idén att åka iklädd i Sveriges färger. För två år sedan dök han nämligen upp i en svensk landslagsdräkt under premiären i Bruksvallarna. Rivalen Calle Halfvarsson är dock inte lika förtjust i idén.

– Han verkar gilla att åka i svenska dräkten. Det är väl bra att det finns en rivalitet mellan Sverige och Norge. Det skapar väl lite mer intresse för sporten, säger Calle Halfvarsson.

Mer längdskidor:

Dopningsavstängning ger Emil Jönsson ett OS-silver - men redan i premiären kan han ställas mot ryssarna: "Märkligt"

Ebba Andersson missar premiären – skada sätter stopp: "Såklart att tvivel kan komma"

Jönsson tillbaka efter överbelastning – hoppas på premiären i Gällivare: "Inte exakt där jag vill vara"