Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll koll på vart pengarna tar vägen

Fler äldreboenden står högt på regeringens agenda. Vi inför i år ett nytt investeringsstöd för äldreboenden. Stödet går till kommunerna och kan användas till både klassiska äldreboenden och till olika former av mellanboenden. Allt enligt äldreminister Åsa Regnér.

Stödet går till kommunerna och kan användas till både klassiska äldreboenden och till olika former av mellanboenden. 150 miljoner på investeringsstöd och 200 miljoner på kompetensutveckling.

Läs också: "Tufft för nattpersonal på Skottsundsbacken".

Nu gäller det för framför allt alla som sitter i KPR Kommunala pensionärsråden, att hålla koll vart pengarna hamnar, att de verkligen används till det man avsatt miljonerna för, olika former av äldreboenden.

Det måste vara slut på att fylla ”svarta hål”. Jag kan tänka mig vad pengarna i Sundsvall skulle kunna användas till. Till exempel Torget och E:4, som av styrande i Sundsvall har hög prioritering.

Vi får alla hjälpas åt att hålla koll.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Maritta Selin (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel