Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll ut! Snart kommer vårvädret och solen – kan bli över 10 grader varmt om en vecka

Under påskhelgen har solen skinit på många Västernorrlänningar. Det har varit iskallt med neråt 16 minusgrader på nätterna och i alla fall lite varmare och sol på dagarna. Men snart kan det bli upp mot 10 grader varmt på dagen, kanske till och med 11 grader varmt!

Vi har kollat in tiodagarsprognoserna för några av våra vanligaste vädertjänster.

SMHI:s prognoser är de kanske mest pessimistiska när det gäller vårvädret. Enligt SMHI ska det bli som mest fem grader varmt i Sundsvallstrakten de närmaste tio dagarna. Något lätt snöfall och regn kan det bli.

I Ångermanland ser det ut att bli liknande väder, en grad kallare än Medelpad, fyra grader.

SMHI:s väderprognos för Örnsköldsvik de kommande tio dygnen och för Medelpad är inte en lika rolig läsning som klart.se:s prognos. Där är det betydligt roligare siffror för Sundsvall med hela 11 grader på lördag den 7 april.

Enligt Klart.se så ska även Örnsköldsviksborna få några grader varmare än vad SMHI utlovar.

Den norska väderlekstjänsten yr.no har också en betydligt mer optimistisk prognos för Västernorrland. Enligt den så varierar temperaturen i Örnsköldsvikstrakten mellan noll och sex grader de närmaste 10 dagarna.

I Sundsvallstrakten blir det tio grader varmt måndagen den 9 april, men temperaturerna varierar mycket, mellan noll och tio grader.

Enligt Forecas väderprognoser så kommer lördagen den 7 april och söndagen den 8 att bli varmast med elva respektive nio grader i Sundsvallstrakten, dock finns det inga stora solar på kartan.

I Örnsköldsviksområdet ser också lördagen ut att bli varmast med åtta plusgrader.

Passa på att njuta av det fina vårvintervädret som väntar! Nu återstår det bara att se vilken av alla vädertjänster som kommer att ligga närmast sanningen....