Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

... Christian Björklund, 32, som är aktuell med nya skivan Julens stjärna och framträdande i Viksjö på lördag. Hur känns det?

Det ska bli jättekul. Det är så bra stämning där uppe. Senast uppträdde jag vid Västanåfallet på allhelgonadagen, när hela fallet hade ljussatts. Man trodde att det skulle komma 30 personer – men det kom 150.

Du bor i Stockholm men är uppe i Viksjötrakten ganska mycket?

Jag och min sambo har en stuga i Villola där vi försöker vara så ofta vi kan. Efter turnén, som avslutas 19 december, så åker vi upp en månad. Då ska jag njuta av naturen och skriva i lugn och ro.

Vad betyder julen för dig?

Det är musiken som betyder mest och att man får göra sin egen jul utan en massa julklappar.

Din julskiva är en blandning av gammal och nytt?

Jag älskar de gamla julsångerna men i sången Julens stjärna, som jag har skrivit själv, beskriver jag vad julen betyder för mig.

10 kronor från varje såld skiva går till barnhemmet Muang Mai i Phuket, Thailand. Hur tänkte du?

Jag är adopterad från Thailand och jag har sett hur det här barnhemmet arbetar efter tsunamin. När jag var med i TV4s Talang 2008 och sedan i VM i Talang i Hollywood, där jag fick två silvermedaljer, fick jag frågan om vad jag skulle göra om jag vann tävlingen och 50 000 kronor. Jag svarade att jag skulle skänka en stor del till barnhemmet.

Du vann inga stora pengar, men du gick vidare med idén?

När jag fick chansen att göra den här julskivan vill jag göra den för barnhemmet. Det känns helt rätt. Nu kan jag hjälpa dem lite mer.

Har du några andra musikplaner för framtiden?

Jag har en ny skiva på gång. Jag vill tillbaka till de svenska musikklassikerna. Man kan säga att det blir lättlyssnad schlager i stor tappning. Jag vill försöka att nå en bred publik med min sång.