Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där …

Andreas Raupach, arrangör på Trappen Event i Stadshuset, som är nominerad till Årets västernorrlänning.

Juryns motivering till nomineringen lyder: ”För att han bidragit stort till musiklivet i Sundsvall, genom den breda artistström han lyckats locka till stan. Andreas Raupach är skapare av inomhusfestivalen ”Love up north” som har vidgat vyerna för hur musikevenemang kan se ut i Västernorrland.”

Hur känns det att vara nominerad?

- Det är ju en enorm ära, men samtidigt känns det overkligt på något vis. Bland de övriga nominerade har en räddat liv, en annan vann OS-brons i Paralympics.

När fick du beskedet?

- Jag blev uppringd i onsdags. Sedan blev det officiellt i Sveriges Radios program, Efter tre, under fredagen.

Hur reagerade du på beskedet?

- Jag blev glad, men skämdes samtidigt lite. Det finns så många som jobbar minst lika hårt som jag i det tysta i Västernorrland som hade förtjänat att bli nominerad. Det blir någon sorts dämpad glädje.

Vad betyder den här nomineringen för dig?

- Det är alltid roligt att få bekräftelse och uppskattning för det man har gjort. Självklart är det en drivkraft och sporrar till att jobba vidare med det jag gör.

Vad tror du om dina chanser att ta hem utmärkelsen Årets Västernorrlänning?

- Mina chanser är ganska små. Jag tror att någon annan tar det. Men det är helt utan betydelse för mig. De andra är väl värda att vinna. Bara att bli nominerad och uppmärksammad känns stort nog.

Kommer du att fira nomineringen på något sätt?

- Jag ska ut med några vänner i kväll så vi får väl ha det här som en ursäkt för att gå ut och härja.

Hur ser planerna ut för Trappen Event nöjesarr på Stadshuset 2009?

- Vi kör på i samma stil och har klart med band fram till april. Jag tycker att vi har fått en bra blandning med stora band varje månad från olika genrer. Sedan har vi diskuterat om att arrangera en minifestival i april. Till hösten blir det festivalen Love up north igen. Jag ser fram emot ett spännande år.