Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

... Malin Östman som är uppvuxen på Alnö och som numera arbetar som kurssamordnare vid Institutionen för geovetenskaper, Uppsala universitet. Du har tilldelats det fria pedagogiska priset för dina lärarinsatser vid Cemus inom området aktiv studentmedverkan.

Hur känns det här?

– Det känns väldigt roligt och hedervärt. Och spännande.

Hur skulle du förklara aktiv studentmedverkan?

– Det handlar om att göra studenten till medskapare av sin egen utbildning. Att involvera studenterna i planeringen, att studenten ses som en resurs i själva arbetet.

Priset har delats ut i aulan på Uppsala universitet i samband med att även professorer installerades nyligen. Hur var själva ceremonin?

– Det var roligt och nervöst. Alla var jättetrevliga, det var hjärtligt och spännande.

Prissumman är på 20 000 kronor. Vad ska du använda pengarna till?

– De kommer att gå till en friggebod, en gäststuga vid vår sommarstuga.

Så här skriver Uppsala universitet: Malin Östman har sedan 2005 varit kursledare för en rad grundkurser inom ämnesområdet hållbar utveckling vid Cemus. Hon har utvecklat undervisningsformer där studenternas perspektiv, kunskaper och frågeställningar står i centrum och därmed gjort studenterna till aktiva medskapare av kursen. Som kursledare på mastersprogrammet har Malin, med samma utbildningsmodell, lyckats entusiasmera och engagera flera studenter att gå vidare och själva arbeta som kursledare på Cemus. Tidigare studenter har också engagerats i arbetet med att utveckla kurserna och den akademiska kvaliteten. Ett lysande exempel på aktiv studentmedverkan.