Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där, Ale Möller

... som tillsammans med bland annat Lena Willemark och Sofia Karlsson ingår i artistuppbådet som ska åka landet runt med julkonserten Jul i folkton. Den 7 december spelar de på Tonhallen i Sundsvall.

Hur träffades ni egentligen?

Vårt skivbolag föreslog idén, och i samband med det uppstod det här gänget. Det gick bra, och då tänkte jag att vi skulle hålla på i 30 år. Då är jag 83 år, kanske dags att sluta då, hahaha!

Det är er tredje turné med Jul i folkton. Vad är så speciellt med julen?

Vi tycker att julen är något väldigt fint, och att det är häftigt med traditioner man kan samlas kring.

Fast de flesta julshower handlar bara om välkända artister som sjunger några låtar till glitter och glamour. Hur mycket julkänsla är det egentligen?

Ingen av oss vill tala om för folk vilken julkonsert de ska gå på, det vore förmätet. Vill man ha glittrig show får man väl det. Vår lust ligger i att det ska vara intimt och nära, och vi vill göra en annorlunda julkonsert.

Hur pass annorlunda då?

I folkmusiken finns det många låtar om julen som folk inte känner igen, och svängig instrumentalmusik. Det ska bli kul att se hur folk reagerar på draget i en julpolska.

Så det blir inga uttjatade sånger som Gläns över sjö och strand och Stilla natt?

Jo, förstås måste klassikerna, som Stilla natt, vara med. Fast vi gör dem på ett nytt sätt. Det ska vara känsla i varje låt.

Hur lyckas ni med det?

Det är mycket musikanteri och spelglädje i den här unika konstellationen, eftersom vi bara träffas en gång om året. Vi börjar heller inte repa förrän tre dagar innan premiären, för att kunna behålla känslan. Spellusten kan man inte köpslå med.