Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där, Ola Jonsson

… basist och sångare i Biwa Records dansband Kindbergs, som tävlar i SVT:s Dansbandskampen i kväll.

Scotts och Larz Kristerz har dominerat hittills i Dansbandskampen. I kväll är ni utmanare tillsammans med Wahlströms och Jenny Saléns. Hur ser du på konkurrensen?

Scotts och Larz Kristerz verkar inte gå att rubba. Men även Wahlströms och Jenny Saléns är tuffa motståndare. Vi hoppas på att gå vidare till andra omgången så att vi får spela dansbandsklassikern i alla fall. Sedan är det upp till svenska folket.

Vad tycker du om Scotts och Larz Kristerz?

Scotts är ett riktigt bra band. Larz Kristerz ser jag inte som ett seriöst dansband som har i dans-Sverige att göra. De har mest gjort firmafester och covers på kända dansband. Nu har de slagit igenom med sin image och gamla kläder. Det blir lite fel och ger en sned bild för dem som inte förstår vad dansband handlar om.

Vad anser du om upplägget i Dansbandskampen?

Med facit i hand är reglerna fel. Utöver tittarröster borde juryn få vara med och bestämma och gå efter kvalitet på bandens framträdanden. Sedan tycker jag att man borde få spela en helt valfri förstalåt som representerar bandet.

Vad betyder det för Kindbergs att vara med i tävlingen?

Det betyder mycket för oss. TV har en stor genomslagskraft och nu uppdateras folk om att vi finns.

Hur har ni förberett er inför kvällens direktsändning?

Vi har repeterat och förberett oss ganska länge och även övat på hur vi ska agera på scenen. Så vi är rejält taggade och kommer att köra så det ryker.

Kindbergs framför låten Dancing In The Dark av Bruce Springsteen. Kommentar?

Vi är ganska nöjda med låten, som blev vårt andraval. Vi har gjort om den till lite countrystuk som är lite av Kindbergs stil.

Du har bott i Sundsvall och spelat i Svänzons länge, innan du började med Kindbergs och flyttade till Uppsala. Saknar du Sundsvall?

Ja, det gör man alltid. Jag har ju min dotter i Sundsvall, där hon går i skolan och är uppe så ofta jag kan. Sedan saknar jag ju att se Timrå IK:s hemmamatcher live.