Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där, Patricia Svensson

Efter nedläggningen av Dagbladet flyttar den tidigare chefredaktören 70 mil söderut. Patricia Svensson kommer att ta över som redaktionschef på Jönköpings-Posten.
– Jag älskar Sundsvall, men det är dags att prova någonting nytt.

Annons

Hur känns det att börja som redaktionschef på Jönköpings-Posten?

– Det känns väldigt roligt. Jönköpings-Posten är en väldigt bra och gedigen lokaltidning, som verkligen satsar digitalt.

Vad kommer att bli din viktigaste uppgift?

– Det kommer bli att hitta ett tydligt digitalt fokus, men samtidigt skapa en bra papperstidning.

Vad har du att ta med dig från Dagbladet till Jönköpings-Posten?

– Jag är van vid att göra mycket med små resurser. Jag vet hur man hugger i. Även om JP är en större redaktion, så tror jag att det är bra erfarenheter att ha med sig.

Hur känns det att lämna Sundsvall för att flytta 70 mil söderut?

– Det känns jättekonstigt. Jag älskar Sundsvall. Jag flyttade till Sundsvall för att gå journalistutbildningen. Efter min praktik på Dagbladet fick jag jobb, och för 1,5 år sedan blev jag chefredaktör och ansvarig utgivare. Det är nog tid att prova någonting nytt nu, men jag kommer definitivt att komma tillbaka till Sundsvall som turist.

Vad är skillnaderna mellan Dagbladet och Jönköpings-Posten?

– Det är stora skillnader. JP är en mycket större tidning med en annan politisk färg – oberoende borgerlig i stället för socialdemokratisk. Det som är gemensamt är det hårda arbetet båda tidningarna gör med att föra lokaljournalistiken framåt.

Hur är det att börja som redaktionschef på en tidning där man inte känner till staden?

– Det kommer att bli en utmaning. Men jag hoppas att jag kan se på staden med nya ögon, då jag inte är hemmablind. En av svårigheterna är att jag inte kan historien i nyhetsarbetet.

Vad vet du om Jönköping?

– Jag vet inte alls speciellt mycket. Jag har varit på besök några gånger, det ligger väldigt vackert och har en levande stadskärna. Jag håller just nu på att försöka lära mig allt om staden.