Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Sara Parkman

/
  • Sara Parkman (längst till vänster) med sina kompisar i Härnösandsbandet Kraa.Foto: Ida Nordung

... en av medlemmarna i sextetten Kraa från Härnösand.
Bandet har spelat ihop sen 2005, och släpper nu sin debut-EP Finns underallt på Härnösandsrotade skivbolaget Grrover Recordings.

Annons

Hur känns det?

– Jag var just och hämtade fem ex hos Niclas (Janson, grundare av Groover Recordings). Det var stort, jag känner mig alldeles skakig fortfarande. Den är jättefin, vår lilla bebis!

Musiken på skivan låter inte lika mycket folkmusikaktig som när ni spelade på Gatufesten för några år sedan.

– Nej, vi har en egen genre … Gud vad det lät snobbigt, men så är det i alla fall. När vi började spela körde vi först progg, typ Kebnekajse, sen blev det balkan-musik, sen började vi lyssna på Sigur Rós och tog in de influenserna också. Vi drar hela tiden åt olika håll, som nån slags musikalisk esperanto

Om det är sex viljor i ett band, hur håller man då sams?

– Det är svårt, eftersom vi har vetorätt i bandet. Om nån inte vill spela en viss grej så struntar vi i det. Men det händer inte så ofta. Vi har blivit äldre och kan kompromissa, för annars blir det ju inget.

Ni har releasekalas i Stockholm på lördag. Vad händer då?

– Vi ska spela på ett ställe som heter Högkvarteret. Vi kommer bjuda in gäster, dansare och blåsare. Det känns nervöst, men ska bli jävligt roligt.

Och sen blir det fler spelningar antar jag.

– Absolut! Vi har inte riktigt tagit tag i det, men vi ska spela i Umeå i februari, och under våren i Stockholm och även på Pipeline. I höst kommer det förhoppningsvis bli en stor grej, men det är hemligt än så länge.

Annons