Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Tony Jelencovich

... sångare i M.A.N., som tillsammans med Entombed spelar på Pipelines 35-årsjubileum, som inleds i kväll, och avslutas på lördag.

Vilka är M.A.N. och hur låter ni?

Vi är fyra glada, medelålders män som gillar hård metal och har hållit ihop sedan november 2006. Vi har siktat in oss på den amerikanska, svängiga metallen som vi själva lyssnar på. Slipknot och Korn-skolan ungefär. Det är rätt hårt och svängigt, vi bygger mer på rytm och groove än melodi.

Ni är från Göteborg allihop, varför tror ni att Göteborg får fram så bra band från så många band av olika hårdrocksgenrer?

Jag vet inte faktiskt. Det är väldigt speciellt, just för att det är band av massa olika typer. Jag tycker att det är skitkul, men jag vet inte varför det är så. Jag vet att studieförbunden i Göteborg stöttar musiken väldigt mycket. De hjälper till med replokalshyror och hjälper till med att bygga replokaler. Det finns en väldigt bra miljö att växa i.

Vad händer annars för M.A.N. framöver?

Ganska mycket faktiskt här hemma. Vi har ett ganska kul gig på lördag när vi ska lira förband till Mustasch och Lillasyster på Arenan. Och sen hoppas vi på lite festivaler i sommar, vi är ett bra och energisk liveband så man får valuta för pengarna.

Slutligen, vad har ni för förväntningar på kvällen?

Jag har lirat på Pipeline en gång tidigare, -96 när jag var sångare i ett band som heter Transport League. Jag tror att det kan bli bra att komma tillbaka och jag tror att det finns metallskallar där uppe som kan tugga i sig vår grej. Och det ska bli jättekul att lira med Entombed. Dessutom så är det ju 35-årsjubileum så jag tror att det kan bli riktigt bra.