Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hållbar bankservice ett måste även på landsbygden

Tänk att hen aldrig slutar förvåna sig över vilken inställning och syn som nu också bankerna har på sin dagordning, vad gäller närservicen till medborgarna på landsbygden.

Finns det inte något vettigare tänk? Ska bankerna också börja urbanisera och begränsa människornas möjligheter till kontanthantering. Den idén kommer absolut inte från oss konsumenter och är ej driven och förankrad på något sätt. Det är ju storbankerna själva som är drivande utifrån deras vinstintressen. Var i medvetandet finns det ett helhets- och samhällsnyttigt mänskligt perspektiv? Ge oss medborgare ett öppet svar på hur ni tänker inför framtiden.

Vi vet att det finns många företagare på landsbygden som starkt är emot detta. Servicen flyttar längre och längre ifrån närsamhället samt att detta självfallet indirekt påverkar deras arbete.

Att vårt svenska samhälle på landsbygden kommer bli kontantlöst är ju helt förödande. Vad vi alla behöver är ett samhälle som hänger ihop för att skapa framtidstro, utveckling, och vikänsla ända ut i fingerspetsarna. Stad och land i balans.

Nej, nu är det dags att skyndsamt vända och ställa om strålkastarlyktorna till en hållbar landsbygdsservice. Lägg ner tanken på det kontantlösa samhället, så att landsbygdsborna åter kan börja se en ljusning in i framtiden kring närservicen och tryggheten i detta fall.

Johnny Torvaldsson

Ordförande Hela Sverige Ska Leva Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel