Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallenius om GIF-ryktena och att få Henrik Larsson som tränare

Det ryktades om GIF Sundsvall – men det blev Helsingborg.
Sundsvallssonen Linus Hallenius tar ett nytt steg i karriären och här berättar han om GIF-ryktena, att få Henrik Larsson som tränare och hur han ser på GIF Sundsvalls lagbygge.
– Tror aldrig jag känt sådant sug som jag gör nu, säger anfallaren.

Tidigare i vintras ryktades det om en återkomst till GIF Sundsvall för Linus Hallenius.

Läs mer: Hallenius ryktas tillbaka till GIF

– Linus har spännande kvalitéer och har utvecklats både som människa och spelare sedan han lämnade oss. Det är klart att vi känner till honom mycket väl och har bra koll på hans färdigheter. Det är en intressant allsvensk spelare för Hammarby, och säkert för många andra klubbar, sa GIF:s sportchef Urban Hagblom den gången.

Någon återkomst till Sundsvall blev det inte – i stället skrev anfallaren under tisdagen på ett treårskontrakt med Helsingborg som kommit överens med Hammarby om en övergång.

– Egentligen har jag varit inställd och hoppats på det ända sedan förra säsongen slutade. Jag gick på semester inställd på att lämna och hitta en ny klubbadress. Det har varit lite snack fram och tillbaka under åren jag var utomlands att det funnits intresse från Helsingborg, och när det blev aktuellt nu kändes det perfekt. Jag tror aldrig jag känt sådant sug som jag gör nu, säger Hallenius.

Tiden i Hammarby vill han lägga bakom sig.

– De blev inte som man hade hoppats. Ibland blir det inte som man tänkt sig, och nu kände jag att jag ville byta miljö, säger 26-åringen.

Om GIF-ryktena tidigare under silly season säger han:

– Det tror jag mest var spekulationer, jag läste det bara i media. Jag tror inte att Hammarby blev kontaktade, men det kommer väl alltid florera rykten eftersom jag är därifrån. Man vet aldrig hur framtiden ser ut, men en dag flyttar jag väl hem i alla fall. Det kan å andra sidan lika gärna vara när man lagt skorna på hyllan, men Sundsvall är min hemstad.

Vad säger du om GIF Sundsvalls lagbygge den här vintern?

– Imponerande hur de lyckas med bra värvningar trots att de har små medel. Jag tycker de fått till det bra, och det ska bli spännande att se hur de lyckas.

Läs mer: GIF Sundsvalls sportchef om årets silly season

I Helsingborg kommer offensive Linus Hallenius att få en tidigare anfallsstjärna som tränare i form av Henrik Larsson.

– Det är såklart en stor anledning till klubbvalet. Trots att jag är 26 år känner jag mig väldigt utvecklingsbar och tror att jag har de bästa åren framför mig. Det ska bli spännande att se hur mycket man kan lära sig av Henke. Vi träffades nu när jag skrev på och jag fick en god känsla i magen direkt.

Under tisdagen sa Hallenius hej då till de tidigare lagkamraterna i Hammarby och reste till Helsingborg för läkarundersökning. När den var avklarad skrev han på treårskontraktet, och nu ser han fram emot en säsong i HIF:s tröja.

– De har tappat en del spelare, men jag tycker också att de gjort intressanta värvningar. Jag har en väldigt god känsla och tror att det kommer bli ett bra år. Jag tror att alla som är i Helsingborg verkligen vill vara där, och då kan man få ihop en bra grupp som jobbar tillsammans, säger Sundsvallskillen.

Läs mer: Sporten direktsänder GIF Sundsvalls första träningsmatch

■■ ■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.