Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallin öppnar för roll i Timrå IK – och att fortsätta spelarkarriären: "Ska vara ett äventyr"

Efter 13 säsonger som spelare i Timrå IK satte Per Hallin punkt för en dryg vecka sedan.
Men spelarkarriären kan ändå fortsätta.
Nu berättar profilen om tankarna kring framtiden.
– Att spela i ett annat allsvenskt lag är inte aktuellt. Det ska vara ett äventyr i utlandet eller något sådant i så fall, säger Per Hallin.

Annons

Det är ett par veckor sedan Per Hallin berättade om beslutet att avsluta tiden som spelare i Timrå IK. Profilen hyllades stort inför och i samband med den sista matchen i Slutspelsserien för en dryg vecka sedan, en match som Per Hallin tvingades följa från sidan på grund av den fotskada han drabbats av i säsongens slutskede.

Hyllad med stående ovationer inför nedsläpp: "Ett stort tack från djupet av mitt hjärta"

Så superhyllas Per Hallin inför sista matchen: "Stolt över att kunna säga att jag spelat med honom"

– Jag fick avsluta på mina villkor ändå tycker jag. Jag missade bara två, tre grundseriematcher och sedan var det ju de där slutspelsmatcherna man hade hoppats på att få vara med och tävla i, men jag känner ingen bitterhet över det. Det var bara lite synd, rent individuellt. Hade jag däremot varit skadad 30 omgångar av grundserien till exempel så hade nog känslan varit annorlunda, säger Hallin.

Han har fått lite distans till säsongen som varit och till de senaste åren i Timrå IK.

När föreningen åkte ur SHL blev Hallin en stor och viktig del av omstarten och återuppbyggnaden. Hallin skrev på ett treårskontrakt och visade att han ville vara med på Timrå IK:s nya resa, även om det var i den näst högsta divisionen.

– Jag vill inte att det ska låta som att jag sade "spelar man ut ett lag så ska man vara med och ta dem tillbaka". Jag fick ett bra kontrakt som passade mig och familjen bra så det var ingen välgörenhet. Men jag känner ju mycket för Timrå och kände att jag ville hjälpa till också, säger Hallin.

I den sista säsongen i Elitserien, 2012/13, hade Hallin gjort 16 poäng (11+5) på 49 matcher och han fick flera erbjudanden från andra lag efter att det stod klart att Timrå IK åkt ur.

– Jag hade mitt läge att dra då. Personligen hade det gått bra och jag hade intresse från utlandet och andra lag i Sverige också, det var kanske mer intresse än någonsin annars i min karriär. Jag tog ändå beslutet att skriva tre år med Timrå och jag minns att jag sade vid någon sponsorträff att jag förhoppningsvis känner att det är läge att lägga av efter de tre åren för att det finns andra som är bättre. Så är det nu och jag känner att jag kan lämna Timrå som spelare med ett högt huvud.

Att sluta i Timrå IK var inget spontant infall. Per Hallin har funderat under vintern och i sitt huvud hade han klart för sig ganska tidigt att det här skulle bli den sista våren.

– Det är inget beslut som togs på en dag. Jag kände väl att när vi vände på säsongen och började spela bra och tog oss till Slutspelsseren så kändes det definitivt som ett bra läge att säga tack och hej. Det är många unga grabbar som tar över och de har visat att de är jättebra. Jag känner att jag har krigat på bra i tre år och fått i gång Timrå igen. Det är en stabilare föreningen nu och vi avslutade bra. Även juniorlagen spelar bra även om J20 haft det lite tyngre i vinter, men sådant hänger ju ihop med att vi lånat flera spelare till A-laget också, säger Hallin.

Han erkänner att det kändes extra tungt när laget var indraget i den absoluta botten av tabellen innan jul.

– Jag hade några mörka tankar och tänkte att jag inte kan avsluta så och "inte fan kan vi åka ur det här också, det vore en katastrof", säger Hallin.

Med facit i hand kan 35-åringen konstatera att det blev den bästa säsongen på flera år.

– Vi fick ett flow och funderar man i stället kring att vi skulle ha varit bättre från början så hade vi kunnat vara med på allvar i slutet. Det blev ändå ett positivt avslut och det blev en bra säsong att bygga vidare på.

Hur kändes det spelmässigt för dig personligen i vinter?

– Det var inte så bra i år. Det har varit lite till och från och jag har haft lite olika roller. Jag spelade power play i början och sedan var min roll mer att döda utvisningar och så.

– Jag har jobbat hårt och spelat för laget, men det är ingen fantastisk säsong. Det var många andra som klev fram, Jonathan Dahlén framför allt och han har varit otroligt bra. Han har visat att han har en jäkla potential och han var vår bästa forward. De sista 20-25 matcherna höjde han sig mycket alltså och det är en spelare som höjde sig fort. Han började att dominera matcherna och det var häftigt att se. Han fyllde 18 i december och det är helt otroligt att han är så bra. Elias Pettersson är också en supertalang och han är ju ännu yngre.

Hur har kroppen känts?

– Den har ändå känts bra. Jag hade otur och skadade ledbandet i knät först, vilket jag har gjort förut många gånger och jag var tillbaka på två veckor. Sedan pajade jag ju foten och det var det stora problemet i slutet och den är inte bra än. Vi vet inte exakt vad det är, men det kan vara ligament och ledband och sådant som är av. Där gjorde vi ju några riktiga försök att få till det med tejp och sprutor, men det var aldrig nära att jag skulle kunna spela.

Per Hallin älskar fortfarande hockeyn och även om tiden som spelare i Timrå IK är avslutad så kan spelarkarriären fortsätta.

– Jag har inte tagit ett beslut om att hockeykarriären är över. Jag vill ha mer tid för att se vad som händer och låta kroppen läka ihop. Jag kommer att fortsätta att träna och se hur det känns.

– Sedan ska det ju dyka upp något intressant också. Att spela i ett annat allsvenskt lag är inte aktuellt. Det ska vara ett äventyr i utlandet eller något sådant i så fall. Det vet jag ingenting om i dag, men jag vill inte säga att det definitivt är slut. Jag har inte funderat på det än.

Drömmer du om att spela i SHL igen?

– Nej, det gör jag väl inte och det känns långsökt. Samtidigt så vet jag hur det är. Om jag kan träna hårt i sommar så kan det hända saker i augusti ibland. Något lag kan gå dåligt och få skador och då kan man ha lite tur och få testa några veckor och sådant. Det kan gå fort i branschen och det är i sådana banor jag tänker just nu, att något skulle kunna dyka upp.

Kan det bli aktuellt att ha någon annan roll i Timrå IK?

– Jag har suttit med "Nubben" (sportchefen Kent Norberg) och snackat lite. Vi får se vad som händer. Vi har bara pratat lite allmänt och absolut inte kommit fram till något, men jag kan absolut tänka mig något sådant.

Är det sporten eller marknadssidan som känns mest intressant i så fall?

– Jag vet inte riktigt, jag är öppen för alla möjliga förslag. Jag vill egentligen inte kommentera det för jag vet inte.

Mer om Per Hallin:

Mats Hallin om hyllningarna till sonen i sista Timråmatchen: "Rörande"

Bildextra: Små och stora ögonblick från ikonens Timrå IK-karriär

Krönika: "I Medelpad ser vi med respekt på kombinationen Timrå IK och Pelle Hallin"

NHL-forwardens hyllning: "Har mycket att tacka kapten Hallin för"

Jimmy Hamrin: "Han är en av de större"

Hallin ser slutet i klubben: "Blir nog min sista säsong"

Hängivna supportrar på plats: Åkte över fem timmar för att se Hallins sista match