Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfklubb i konkurs

/
  • – Vi har inte ekonomi att fortsätta driva klubben, säger Sture Zetterberg.

Torsdagen den 16 oktober höll Hassela Golfklubb årsmöte – ett möte som resulterade i att den 25-åriga klubben nu begärts i konkurs.

Annons

De senaste tre åren har antalet medlemmar i Nordanstigs äldsta Golfklubb, Hassela GK, minskat med cirka 25 per år, och flera stora sponsorer har försvunnit. Många andra golfklubbar har också tappat medlemmar och därmed fått mer plats på banorna – vilket också gett Hassela GK färre greenfeespelare.

Då årsmötet såg över ekonomin tvingades de inse fakta:

– Vi hade kommit till en gräns, vi kan inte driva det så här, vi har inte pengar till driften, säger avgående ordförande, Sture Zetterberg.

Vad händer nu?

– Klubben är begärd i konkurs, det blir konkursförvaltarens, advokat Håkan Jiback, uppgift att gå vidare.

Ett tag fanns ambitionen att driva restaurang, men det bar sig inte, och på sistone har endast en kafeteria funnits. Sture Zetterberg säger att man även samtalat med kommunen:

– Vi har diskuterat med dem om vår framtid, och om Ede by ska finnas kvar. Vi har föreslagit att vi med kommunen som medaktör skulle kunde driva sommarkafé – det finns ju också en fin badplats där – men inte fått något gehör.

Finns det några som kan arbeta för att klubben återuppstår – som i Sörfjärden?

– Vad jag vet finns inget liknande hos oss. Jag kommer inte att ingå i någon sådan grupp, utan hade avsagt mig omval som ordförande. Valberedningen fann ingen annan – det är svårt att hitta folk som vill jobba i styrelsen. Få medlemmar bor nära banan, många har postnummer i Gävle, Stockholm och Sundsvall. De har gjort ett gott jobb i Sörfjärden, men vi har inte samma förutsättningar – i Ede finns få sommarstugor.

Mer läsning

Annons