Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbil blockerade E4

/

E4 norr om Gnarp var avstängd i norrgående riktning under flera timmar.

Annons

En långtradare på väg norrut tappade av okänd anledning släpet på E4 mellan Gnarp och Årskogen.

– Släpet har skurit ner i kanten av asfalten, det finns ingen rimlig förklaring till vad som hänt, lastbilen höll mycket låg hastighet. Men vad vi kan se har släpet först slagit ner en skylt och ett kort stycke därefter fallit ner och blivit liggande på sidan. Kraften från släpet slet sedan lastbilen så den blev stående sidledes och blockerade hela det dubbla körfältet, berättar polisassistent Stefan Trönnhagen, som kom fram och spärrade av trafiken i båda riktningarna kring 17-tiden på eftermiddagen.

Därefter leddes trafiken om via väg 792, mellan Åckne–Tjärnvik. E4 öppnades för trafik igen klockan 04.30 under morgonen efter att det komplicerade bärgningsarbetet var klart.

– Dragstången var vriden och gick inte att få loss. Bärgningstjänst från Sundsvall har kapat dragstången med rondellsåg, ett riskabelt företag där det var ytterst osäkert vilket håll släpet skulle gå. Lastbilen fick backa några gånger och då dragstången gick av hamnade släpet i diket. Det kommer att bli ett besvärligt bärgningsarbete, säger Stefan Trönnhagen.

Mer läsning

Annons