Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halverade tittarsiffror i Big Brother – men Elin Nilsson sköter sig bra

I förra veckan gick moderata Sundsvallspolitikern Elin Nilsson in i Big Brother-huset.
Sedan dess har tittarsiffrorna halverats.

Till vardags är Elin Nilsson en stridbar ung politiker i Sundsvalls kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden.

Men förra helgen klev hon in i huset som kameraövervakas dygnet runt och sänds direkt på internet. Hennes syfte är att sprida sina politiska idéer på ett helt nytt sätt och på en helt ny plats. I Big Brother kan hon nå ut till andra väljargrupper än i fullmäktiges talarstol.

– Det är genomtänkt och känns jättebra, sade hon till ST innan hon gick in i huset.

Men för tv-programmet har det inte gått så bra. På säsongspremiären hade programmet 115 000 tittare. Sedan Elin Nilsson klev in i huset har allt fler tittare övergett Big Brother, och nu har tittarsiffrorna halverats.

Men på Kanal 11 vill man inte tala om ett fiasko.

– Väldigt många tittare följer programmet på nätet istället för linjär-tv, där sker en väldigt stor del av tittandet i dag, säger Therese Lindström, pressansvarig på Big Brother.

Och tittartappet har ingenting med Elin Nilsson inträde i programmet att göra, enligt Therese Lindström. En så stor roll spelar hon inte, och hon har dessutom skött sig väldigt bra i huset.

– Hon gör det bra. Det är en tjej som inte är rädd för att ta ställning och stå upp och visa vad hon tycker.

Om Elin Nilsson går hela vägen i programmet kan hon bli kvar i huset i två månader. Men sejouren kan också bli kortare än så. Nu i helgen ska tittarna börja rösta ut deltagare som inte faller dem i smaken, och då får någon i huset åka hem.

Se Elin Nilsson rappa i Big Brother.