Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halverade tittarsiffror i Big Brother – men Elin Nilsson sköter sig bra

I förra veckan gick moderata Sundsvallspolitikern Elin Nilsson in i Big Brother-huset.
Sedan dess har tittarsiffrorna halverats.

Annons

Till vardags är Elin Nilsson en stridbar ung politiker i Sundsvalls kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden.

Men förra helgen klev hon in i huset som kameraövervakas dygnet runt och sänds direkt på internet. Hennes syfte är att sprida sina politiska idéer på ett helt nytt sätt och på en helt ny plats. I Big Brother kan hon nå ut till andra väljargrupper än i fullmäktiges talarstol.

– Det är genomtänkt och känns jättebra, sade hon till ST innan hon gick in i huset.

Men för tv-programmet har det inte gått så bra. På säsongspremiären hade programmet 115 000 tittare. Sedan Elin Nilsson klev in i huset har allt fler tittare övergett Big Brother, och nu har tittarsiffrorna halverats.

Men på Kanal 11 vill man inte tala om ett fiasko.

– Väldigt många tittare följer programmet på nätet istället för linjär-tv, där sker en väldigt stor del av tittandet i dag, säger Therese Lindström, pressansvarig på Big Brother.

Och tittartappet har ingenting med Elin Nilsson inträde i programmet att göra, enligt Therese Lindström. En så stor roll spelar hon inte, och hon har dessutom skött sig väldigt bra i huset.

– Hon gör det bra. Det är en tjej som inte är rädd för att ta ställning och stå upp och visa vad hon tycker.

Om Elin Nilsson går hela vägen i programmet kan hon bli kvar i huset i två månader. Men sejouren kan också bli kortare än så. Nu i helgen ska tittarna börja rösta ut deltagare som inte faller dem i smaken, och då får någon i huset åka hem.

Se Elin Nilsson rappa i Big Brother.

Annons