Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvnakna brandmän ska stötta cancersjuke Lari

Pengajakten för att hjälpa cancersjuke brandmannen Lari Salminen går vidare.
Nu slänger hans kollegor av sig kläderna – i en halvnaken brandmannakalender.

Av någon anledning verkar brandmän med svällande muskler och inoljade överkroppar göra sig särskilt bra i en årskalender. Det är precis en sådan som Laris änglar nu håller på att ta fram, men i den här finns även två kvinnliga brandmän med.

I går var det fotografering på räddningstjänstens övningsområde i Fillan.

– Vi tänkte att man måste blanda in glädje i tragedin, säger Märta Strandlund, god vän till paret Salminen, och en av dem som startade facebookgruppen Laris änglar.

Som ST tidigare berättat har Lari Salminen drabbats av en allvarlig form av blodcancer. I samma veva visade sig drömhuset i Ovansjö som han, hustrun Elin och sonen Ludvig, sju månader, skulle flytta in vara helt angripet av mögel.

Tusentals människor i hela landet har engagerat sig i Laris öde och hittills har 230 000 kronor samlats in.

Brandmannakalendern ska tryckas i ettusen exemplar och allt överskott efter layout och tryckning ska gå till insamlingen för att bygga ett nytt hus åt Lari och hans familj.

Fotografen Emmelie Åslin ställer upp ideellt.

– Det ska vara "hunkbilder" med slang, yxa, rök, eld, barn, hund och katt – precis som folk förväntar sig, säger brandmannen Nico Montalbano som utsetts till projektledare för kalendern.