Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamnyran i Sundsvall ställs in i sommar: "Det var ett tufft år"

Hamnyran ställs in i sommar.
Förra årets festival var för tuff för arrangörerna.
– Det kommer inte att bli någon ny festival utan vi väljer att hämta igen oss i år, säger projektledaren Lillemor Larsson.

Annons

Hamnyran har växt till en populär folkfest sedan man tog över som Sundsvalls stora sommarfestival efter Gatufestens konkurs 2013.

I somras satsade man stort med populära artister, Prideparad och tivoli. Men publiktillströmningen blev inte riktigt lika stor som arrangörerna hoppats på och nu meddelar Lillemor Larsson att man måste ställa in årets festival.

– Det var ett tufft år i fjol och vi hade svårt att få ihop verksamheten och komma på banan. Det gjorde att vi inte kunde göra rätt för oss, säger Lillemor Larsson som sitter som ensam styrelseledamot i bolaget som håller i Hamnyran.

Bolaget är restfört hos kronofogden för obetalda skulder på 72 927 kronor.

Men festivalen går inte i graven för all framtid.

– Vår ambition är att Hamnyran ska komma tillbaka under 2017 och vi har redan nya tankar på hur det skulle kunna se ut.  

Lillemor Larsson sitter även som ensam styrelseledamot i aktiebolaget "Sundsvall & Co i Norrland" som har 484 427 kronor i skuld hos kronofogden. Bolaget driver två restauranger, Railway Saloon och Tranviken Beach, som också har drabbats på olika sätt av den dåliga ekonomin.

Railway Saloon har stängt och framtiden för Tranviken Beach är osäker.

– Det var en dålig sommar i fjol och det påverkade vårt resultat. En stor del av vår omsättning i Tranviken går åt till hyra. Den är för tillfället alldeles för hög och nu sitter vi i en hyresförhandling med ägaren för anläggningen. Jag älskar Tranviken och min ambition är att driva verksamheten vidare där. Men det går inte med en så hög hyra som vi har i dag, säger Lillemor Larsson.

Även vårens återkommande bilmässa "Sundsvall Custom Hot Rod Show" har ställts in.

– Det känns jättetråkigt. Det beror på att det var för få anmälda fordon och nu hoppas vi arrangera en show 2017 istället, säger Lillemor Larsson som är projektledare även där.

Läs mer:

Hamnyran återkommer

Paraden kan bli dubbelt så stor

Railway Saloon i Sundsvall stängs – ägarbolaget jagas av kronofogden