Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamrins betyg: Här är spelarna som var bäst och sämst i Timrå IK under säsongen

Säsongen 2015/16 är över. Här är hockeyprofilen Jimmy Hamrins betyg på samtliga Timrå IK-spelare.

Annons

Betygskriterier:

5: Bra SHL-spelare

4: Godkänd SHL-spelare

3: Bra allsvensk spelare

2: Godkänd allsvensk spelare

1: Håller (ännu/just nu) inte allsvensk klass över tid

Målvakter:

Johan Mattsson 4 (-)

Under andra halvan var han en av seriens bästa målvakter och hade förmågan att se lugn ut i stressade lägen. Behöver dock visa ett konsekvent spel över en hel säsong för att ta nästa steg.

Läs mer: Mattsson är Timrås trygga sista utpost: "Kul att de litar på mig"

Adam Ohre 2 (+)

Har blivit säkrare i målet och klarar att göra sig större. Har visat att han håller på den här nivån. Svårt att vara andrekeeper och jagar ibland räddningar snarare än att vara konsekvent.

Läs mer: Målvaktstalangen om Timråklackens nya Ohre-sång

Backar:

Jens Westin 4

Defensivt säker back som varit en bra allsvensk spelare i många år nu. Den här säsongen klev han upp ett snäpp och tog för sig mer i spelet med puck och var lagets bästa back.

Mattias Nilsson 3

Aktiv skridskostark back som sätter fart i spelet och står för i regel pålitliga insatser. Riktigt bra första skär i åkningen och kommer ofta först till pucken. Saknar offensiv spets.

Didrik Strömberg 3

Fysisk och uppoffrande. Varit viktig med sin pondus. Nästa steg är att bli smidigare och kvickare, både för att bättre sätta igång spelet men även för att bli ännu svårare att passera.

Nicolai Bryhnisveen 3

Produktionen avtog under andra halvan. Bra fart, teknik och kommer till många avslut. Sägs vara klar för SHL men jag är tveksam till om han är redo. Behöver bli jämnare över hela banan.

Läs mer: Timrås stjärnback Nicolai Bryhnisveen kan lämna – vill spela i SHL: "Handlar om ett par klubbar"

Simon Fernholm 2

Stor potential som han inte fick ut. När allt sitter och avvägningarna blir bättre kan utvecklingen gå fort framåt. I grunden bra klubbteknik och är både smidig och stark.

Marcus Bohman 2

Uppoffrande och jobbar hårt i defensiven. Bra skridskoåkare, vilket hjälper honom att vinna dueller. Bra i box play. Dock ännu ojämn i sina avvägningar och rusar bort sig lite för ofta.

Filip Lander 1

Bra passningsspelare och klubbteknik men är som helhet inte en av allsvensk klass ännu. Defensiva spelsinnet behöver mer speltid och rutin. Skulle må gott av något år i Hockeyettan.

Forwards:

Jonathan Dahlén 4 (+)

Så som han avslutar är han redo för högsta betyg men helheten stannar på en stark fyra. När skridskoåkningen lyfte fick han ut hela sitt offensiva register och var nästan omöjlig att fånga.

Läs mer: Supertalangen Jonathan Dahlén om framtiden – då vill han ta ett beslut

Läs mer: Efter succégenombrottet i Timrå IK – så blev Jonathan Dahlén en av Sveriges hetaste juniorspelare

Johan Persson 3 (+)

Avgörande målet i sista grundseriematchen höll hög klass. Intensiv och bra på att skapa chanser åt sig själv men behöver nog bli ännu vassare i avsluten för att ta nästa steg.

Jeremy Boyce 3

Gör sin klart bästa säsong och har blivit starkare i alla områden. Ingen som styr eller briljerar med pucken men driver mot mål, vinner närkamper, jobbar hårt och gör mål.

Hockeypuls: Efter Hallin – Boyce utses som hans ersättare av experten: "Får ta ett större ansvar nu"

Andreas Molinder 3

Passar utmärkt i ett lag som utvecklar unga spelare. Själv blir han bra offensivt när han spelar med skickliga spelare men han tar även ansvar och ger dem utrymme och spela sitt spel.

Elias Pettersson 3

Hade en svacka efter raketstarten men gör en stark avslutning och var en av lagets bättre i slutspelsserien. Får han upp skridskoåkningen och blir starkare i kroppen finns inga gränser.

Läs mer: Så blev Elias Pettersson Timrås nya superlöfte – pendlade 22 mil till träningarna

Victor Ejdsell 3

Bra blick och har bra teknik både nära kroppen och med räckvidd. Ger Ryno-vibbar på det sättet. Något ojämn än och har inte alltid bra fart i benen. Chansar även ibland lite för mycket.

Anton Wedin 3

Teknisk och kvick. Jag tycker däremot fortfarande att han är ojämn och blandar briljans med att vara osynlig. Producerade helt okej och är som bäst när han spelar intensivt.

Daniel Öhrn 3 (-)

Växte under andra halvan, främst tack vare att han jobbade väldigt hårt. Bra teknik och skott finns där men när han tar på sig blåstället och har fart i benen är han som mest nyttig för laget.

Sam Marklund 3 (-)

Gör en liknande säsong som han kom ifrån. Har en elak sida men använder ibland den energin på fel sätt. Bra driv, stark runt kassen. Skottet och spelsinnet kan förbättras.

Erik Lindhagen 3 (-)

Varit nyttig hela vägen sedan han kom in och ersatte Alexander Lindgren. Jobbar hårt och tar ansvar defensivt. Har inte haft någon offensiv roll men har heller inte de spetskvaliteterna.

Johan Johnsson 2 (+)

Inledde skadebesvärad men efter sista uppehållet var det mer fart i benen på honom. Då tycker jag han är en bra tvåvägscenter som har potential i det offensiva spelet.

Per Hallin 2 (+)

Kommer saknas som ambassadör för klubben och säkert också i omklädningsrummet. Trist avslutning med skadan, hade varit kul att se en till rondellåkning eller vispstraff. I spelet är däremot ungdomarna redo att ta över ledarrollen.

TV: Unika bilder: Följ med Per Hallin och sönerna ut på isen – tog emot publikens jubel

Emil Berglund 2

Läser spelet bra defensivt, tacklar och jobbar med blåstället på. Kan han få upp sin skridskoåkning och förbättra sitt skott så finns det potential för att nå högre nivåer.

John Westin 2 (-)

Bra straffskytt och har ett skott som borde komma till nytta oftare. Potential att bli en bra powerforward men är lite för enkelspårig än. Fick relativt lite istid säsongen igenom.

Oscar Johansson 2 (-)

Fick avsluta med långvarig frånvaro på grund av hjärnskakning. Jobbar och ger sitt yttersta när han spelar men är numer en relativt begränsad spelare offensivt men nyttig defensivt.

Läs mer: Timråforwarden om sviterna efter hjärnskakningen: "Bara att gå och handla kan vara en jobbig grej"

Marcus Sirén 2 (-)

Visade i U19-landslaget att han är en spännande center som kan ta stora kliv på seniornivå redan nästa säsong. Bra spelsinne och teknik men behöver bli starkare och kvickare.