Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han åker tusentals mil för att se sonens Sundsvall Hockey

Det Leif inte vet om hockeyspelaren David Lidström är inte värt att veta.
Bara den här säsongen har han kört över tusen mil för att följa honom i Hockeyallsvenskan.
Sonen, backen och nyförvärvet i Sundsvall Hockey.
– Jag tänkte försöka hinna med Asplöven borta också innan jag gjort mitt, säger Leif Lidström.

Du kanske har sett honom på läktaren i Sundsvall Energi Arena, eller i någon annan av de allsvenska arenorna för den delen.

När Sundsvall Hockey spelar finns han nämligen i stort sett alltid på plats.

Ända sedan David Lidström, 27, kom upp i moderklubben Västerås A-lag har pappa Leif suttit där på läktarplats. Oavsett klubbtillhörighet.

Han har kuskat land och rike runt från Västerås för att följa sonen i Bofors, Djurgården, Södertälje och nu i Sundsvall Hockey. Både på hemma- och bortamatcher.

– Han kanske börjar bli trött på mig nu, men jag tror han uppskattar det. Vi har en dialog om hockeyn och han frågar vad jag tycker, berättar Leif.

Så långt den här säsongen har han missat en match i Sundsvall samt Oskarshamn och Asplöven borta. I övrigt har han sett varje skär som David Lidström och resten av Sundsvall Hockey tagit i Hockeyallsvenskan.

– Jag kör bil till matcherna från Västerås, och i bland sover jag över. Tidigare hade jag en husbil och då sov jag i den ibland, säger Leif som jobbar med upphandlingar på landstinget i Västerås och till viss del kan styra sina arbetstider själv.

Han uppskattar att han sett kring 500 matcher i Hockeyallsvenskan genom åren.

– Oskarshamn åker jag inte till, det är så tråkig väg. Det är lika långt som till Sundsvall, men vägen är för tråkig. Jag har varit till alla platser i allsvenskan förutom Haparanda, men jag tänkte försöka hinna med Asplöven borta innan jag gjort mitt.

– I början åkte min fru med, men hon har tröttnat av någon anledning. Hon tycker nog att det är skönt när jag är borta, men är orolig när jag åker hem sent på nätterna från Sundsvall.

Orolig över bilkörningen är även sonen David.

– Att han vill komma och se matcherna är skitkul, men ibland önskar man att han skulle sitta hemma. Det är inte så roligt att ha honom på vägarna på nätterna.

Vad betyder det för dig att alltid ha honom på läktaren?

– Det är väl stödet, att han alltid varit på plats. Han har lärt sig hockeyn genom åren och det är skönt att ha honom där och han kan säga upplyftande ord. Om jag varit dålig försöker jag undvika att prata hockey med honom, men det är ju svårt eftersom han är så intresserad. Men jag tycker alltid att det är positivt att ha honom där.

Vad säger lagkamraterna?

– Det är många som är imponerade. Månsson har varit mest imponerad här. Man blir lite bortskämd, det har blivit en vana och det gäller att njuta så länge han åker. Jag vet inte hur länge till han får åka för frugan.

Leif Lidström ger dock lugnande besked. Han kommer vara på plats hela den här säsongen också.