Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Giffarnas senaste tillskott – kan göra debut mot Djurgården: "Spelbar på mer än en position"

Giffarnas senaste tillskott, Mauricio Albornoz, är nu på plats i Sundsvall och har gjort sin första träning med laget. Mittfältaren kan vara spelklar redan i mötet mot Djurgården. "Det känns spännande, det blir kul att avsluta säsongen här", säger han.

Under tisdagen stod det klart att Mauricio Albornoz lämnat Åtvidaberg för spel i GIF resten av säsongen. Ett tillskott som Giffarna är i behov av efter att Rúnar Sigurjónsson lämnat. Nu har han gjort sin första träning med laget och förhoppningsvis kommer han att vara spelklar redan i mötet med Djurgården på måndag, men först måste pappersarbetet bli klart.

– Det känns jättebra att vara på plats och att spela för Giffarna. Det är mycket skickliga spelare, allt har flutit på bra, säger Mauricio Albornoz.

Läs också: Mauricio Albornoz klar för GIF Sundsvall: "En härlig karaktär"

Albornoz har tidigare pendlat mellan att spela mittback och mittfältare. Något han kan komma att göra även i Giffarna.

– Han är en kompetent och klok spelare på många områden och har ett brett register. Han ger laget mer alternativ. Förhoppningsvis kommer han vara tillgänglig för spel redan mot Djurgården, säger sportchefen Urban Hagblom.

Han har aldrig tidigare spelat för Giffarna men han känner vissa av spelarna sen tidigare och det är inte första gången som Roger Franzén tränar Albornoz. För drygt tio år sedan spelade han i Brommapojkarna då även Franzén var tränare.

Läs mer: GIF Sundsvalls nyförvärv köpt – inte utlånat: "Det är en tolkningsfråga"

– Det känns otroligt spännande, som att kastas in direkt i hetluften. Det har varit en perfekt första träning, vi har kört mycket positionsspel, säger Mauricio Albornoz.

Tidigare under säsongen spelade han för Göteborg och flytten till Giffarna innebär en skillnad rent spelmässigt.

–Försvarsmässigt är det inte så stor skillnad, det är mer offensiven som skiljer sig åt. Han måste lära sig vår spelidé. Men han är en spelare med bra spelförståelse och som är spelbar på mer än en position, så det tror jag inte kommer vara några större problem, säger tränaren Roger Franzén.

Efter sin första träning fick han genomföra ett fystest där man kollade på rörlighet, funktion och explosivitet i syfte för att förebygga skador.

– Han är genomtränad, jag kan inte se att det finns några större risker. Flera av spelarna har individuella övningar att genomföra, säger fystränaren Joakim Svedberg.