Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är ny chef på Saltviksanstalten: "Jag tilltalas av utmaningar"

Radomir Sarkan tillträdde i förra veckan som ny chef för Kriminalvårdens verksamhetsområde Saltvik, där Saltvik och anstalten Ljustadalen i Sundsvall ingår.
– Jag tilltalas av utmaningar och gillar det komplexa i mitt nya uppdrag, säger han, i ett pressmeddelande.

Radomir Sarkan började som kriminalvårdare på Kronobergshäktet för 20 år sedan och har sedan dess haft en rad olika roller inom Kriminalvården. Närmast kommer han från tjänsten som chef för anstalterna Beateberg och Asptuna utanför Stockholm.

– Jag tilltalas av utmaningar och gillar det komplexa i mitt nya uppdrag: att Saltvik har häkte och anstalt med säkerhetsavdelning i ett och att det även är en ny målgrupp för mig med kvinnliga klienter på anstalten Ljustadalen, säger Radomir Sarkan, i ett pressmeddelande.

Två områden ligger honom speciellt varmt om hjärtat.

– Vi ska ge våra klienter goda förutsättningar att klara ett liv utan kriminalitet när de lämnar oss. Därför är det viktigt att arbeta med arbetsmiljö och utbildning. Att få personalen att växa och bygga in struktur och tydlighet i verksamheten – det vinner våra klienter på, säger han, i pressmeddelandet.