Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev årets säljare i handeln: "Något som bara händer en gång i livet"


När handeln i Sundsvall hade sin gala för drygt en vecka sedan utsågs Mohamad Ismail på Ikea till årets säljare.
– Det var mäktigt och jätteroligt. Det här är något som bara händer en gång i livet. Det var otroligt, säger han.

Mohamad Ismail tar emot på Ikeas sovrumsavdelning där han arbetar. Den senaste veckan har han gått som på moln efter att ha utsetts till Årets säljare i Sundsvall på Handelsfesten.

– Vi firar fortfarande! Vi var på galan hela avdelningen och jag var jättestolt att de var där för mig och att jag skulle stå där i mitten och representera Ikeas värderingar. Sedan på lördagen hade vi en liten fest innan vi öppnade, berättar Mohamad Ismail.

Arbetet i varuhuset har betytt mycket för honom. 1993 kom han ensam till Sverige från Sudan och sju år senare började fick han jobbet. Nu har han jobbat i Birsta i snart 16 år.

– Efter att ha läst svenska för invandrare sökte jag hit. Personalchefen ringde och jag fick komma på intervju och senare på dagen ringde hon och berättade att jag fick ett jobb. Sedan dess har jag verkligen känt att jag har kommit rätt. För mig som kom ensam till Sverige har jobbet varit något som berikat mina bekantskaper, säger han.

Det märks att Mohamad trivs i säljaryrket. Han har hunnit med att både jobba med logistik och i kassan på möbelvaruhuset men sedan sex år tillbaka är det sovrumsavdelningen som gäller.

– Det är det bästa som finns. Man kommer så nära kunderna. De kommer hit med en dröm om ett fint rum och så är det just jag som får hjälpa den och förverkliga det.

Vad tror du gör dig till en bra säljare?

– Jag brinner för det jag gör och Ikeas värderingar stämmer precis med mina egna och jag tycker det är roligt att lyssna på och prata med kunderna. Det känns riktigt bra när de kommer tillbaka efter några månader och säger att de är nöjda. Jag gillar att jag kan bidra till att livet blir roligare och bekvämare för människor.

Vad betyder det att få det här priset?

– Det är en jätteskön känsla att få bekräftat att det jag gör är rätt och att mitt arbete uppskattas. Nu ska jag bli ännu vassare. Det här är många säljares dröm att få en sådan här utmärkelse.