Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev tvåa i bodybuilding-EM

Calle Bolund åkte till Barcelona med förhoppningar om en pallplats i junior-EM i bodybuilding, när fjärdeplatsen ropades upp och Calle Bolund förstod att han lyckats kom tårarna.
– Jag trodde aldrig att jag skulle kunna börja gråta i en tävling, säger han.

Annons

Direkt efter tävlingen kände Calle Bolund sig riktigt nöjd med sitt resultat, sen tittade han på domarprotokollet som visade att han bara var två poäng från guldet.

– Vi som tävlar visar upp oss tre gånger och under de två första omgångarna låg jag först, men polacken gick om mig i tredje rundan. Jag blev riktigt triggad när jag förstod att jag var såpass nära guldmedaljen.

Framtiden är ännu lite ovis för silvermedaljören men pågrund av framgångarna vill han fortsätta satsa, nästa mål blir SM som kan leda till VM i Sydamerika. I höstas hamnade han på sjätteplats när VM hölls i Mexico. EM-tävlingen som gick av stapeln i Barcelona den 14 maj var enligt Calle Bolund en häftig upplevelse både för honom själv och för det svenska laget som tog sju guld och blev total trea.

Fyra månader inför tävlingen började Calle Bolund träna allt hårdare och han gick på diet, men anledningen till framgång är mycket enklare än så.

– Jag tycker om att träna, det är grunden. Visst finns det jobbigare och lättare dagar men man måste behålla gnistan, säger han.