Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir marknadschef i Timrå IK

Timrå IK har gjort klart med Lars Nolanders ersättare.
Det blir Patrik Bylund som tar över som marknadschef.
– En chans man inte får så ofta. Föreningen är ett väldigt starkt varumärke i distriktet, säger han.

När beskedet kom att Lars Nolander skulle lämna Timrå IK stod det samtidigt klart att man inte skulle leta någon ny klubbdirektör som ersättare.

I stället skulle man anställa en marknadschef.

Läs mer: Så ersätter Timrå IK klubbdirektören

Nu är ersättaren klar – Patrik Bylund, 45.

– Jag är uppväxt i Timrå och spelade hockey med Timrå IK under legendariska spelare och ledare som bland andra Håkan Pettersson, Finn Lundström och inte minst min företrädare Lars Nolander. Jag valde tillslut att fortsätta min idrottskarriär inom fotbollen istället för ishockeyn och spelade merparten av mina år med Lucksta IF. Jag bor nu i Sörfors med min fru och vår yngsta dotter Amanda 17 år. Vi har även två utflugna barn Emelie 25 år och Dennis 23, säger Bylund i ett pressmeddelande.

För ST-sporten berättar han mer om tankarna kring sitt nya jobb.

– När jag fick förfrågan kändes det som en chans man inte får så ofta. Föreningen är ett väldigt starkt varumärke i distriktet, säger han.

Bylund har en bakgrund inom försäljning och marknad och kommer närmast från Sundsvall Energi AB där han jobbat som Account Manager.

– För mig kommer det mest vara fokus på marknadssidan. Min första uppgift blir att besöka våra partners och skapa en uppfattning om hur det ser ut i dag. Sedan är det upp till mig att hitta nya intressen inom Timrå IK. Att skapa nya produkter tillsammans med de som redan jobbar där. Jag vill få i gång lite positivt snack kring Timrå och att det är lite drag, säger han.

Exakt när Patrik Bylund börjar hos Timrå IK är oklart, men ambitionen är att det ska ske under januari månad. Inför sitt nya uppdrag kommer han sitta ned med förre klubbdirektören Lars Nolander.

– "Nollan" och jag har träffats och pratat vi ett tillfälle. Vi kommer att träffas mer och göra en överlämning.

Hur ser du på föreningens sportsliga situation?

– Det är inte roligt för någon av oss som håller på Timrå IK. Det påverkar publikmässigt och är absolut inte bra, men jag tror att det kommer vända ganska snart. Tränarna och spelarna har gjort bra ifrån sig, det är det där sista som saknats. Men det tror jag kommer snart.

Timrå IK:s ordförande Lars Backlund om rekryteringen:

– Det känns otroligt bra. Han har ett genuint Timråhjärta och kan kanske hitta lite nya infallsvinklar och möjligheter till intäkter.