Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny ordförande för SSU Västernorrland – vill se en humanare migrationspolitik

Nu har en ny styrelse för SSU Västernorrland valts. Welat Acar blir ny ordförande för distriktet, och han brinner framför allt för internationella frågor.

Annons

– Jag, tillsammans med många andra SSU:are är mycket besvikna över regeringens helomvändning angående migrationspolitiken och jag kommer att fortsätta driva på för ett humanare mottagande, säger Welat Acar i ett pressmeddelande.

Läs också: Han ska få fart på Kristdemokraternas Ungdomsförbund i Västernorrland

Den nya styrelsen valdes på eftermiddagen den 12 mars under ett möte på Folkets Hus i Skönsberg. Lisa Lööf avgick som ordförande efter två år. Welat Acar är 20 år och kommer ifrån Örnsköldsvik. Det senaste året har han suttit i distriktsstyrelsen och haft ansvar för kampanjinsatser och som internationell ledare. Han har varit medlem i SSU sedan 2012.

Läs också: Här är nya styrelsen som vill få MUF Västernorrland att växa

– Jag är väldigt glad över att regeringen tagit upp kampen mot högerns lönesänkarhets. Regeringens löfte om att utveckla den svenska modellen, tillsammans med SSU:s förslag i rapportserien "Vi bygger landet" om hur en human och effektiv etableringspolitik bör se ut, känns hopfullt, säger han.

Hela den nya styrelsen kan du se i faktarutan i anslutning till denna artikel.