Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny tränare i Selånger

Selånger Bandy har gjort klart med en ny tränare och en ny klubbordförande.
Tränare blir den rutinerade spelaren Peter Hansson.
– Det är ett roligt steg att ta, säger han.

Annons

Det är den 34-årige spelaren Peter Hansson som tar över tränarrollen i Selånger efter Markus Wiström och Jesper Fransson.

Peter Hansson har varit med i föreningen sedan 1986 och har spelat i A-laget sedan säsongen -96/97.

Nu ser det ut som att han lägger spelarkarriären på hyllan för att helt satsa på tränarrollen.

– Förhoppningen är att jag inte ska vara spelande tränare. Jag har en del skador; ojämnheter på en höftkula, hopparknä och en axel som halvt hoppar ur led, så allt pekar på att jag ska sluta som spelare, säger Peter Hansson.

Men det avgörande beslutet får vänta lite, tills truppen är spikad. I dagsläget är 15-16 spelare klara för spel kommande säsong, vilket är några för få.

– Vi har några osäkra spelare, exempelvis Martin Wiström som har sökt utbildning i Göteborg och Jim Norberg som har brutit lillfingret och det läker inte som det ska. Men vi för samtal med några spelare också, bland annat en från Ljusdal, säger Hansson.

Peter Hansson har ingen egentlig bakgrund som tränare eller ledare, men han har länge tänkt att det är ett roligt steg att ta.

– Jag är intresserad av hur grupper fungerar och vad det är som gör att det blir bra. Sedan har jag ju haft många tränare själv genom åren, så jag har iakttagit, jag är inte ett tomt ark.

Förra säsongen var lite strulig i Selånger, sett till tränarfronten. Alexander Zinkevitjs fick lämna tränarposten i januari till förmån för Wiström och Fransson. Peter Hansson tycker att han lärde sig mycket även av det.

– Ja, man lär sig av det också, vad en grupp behöver för att känna förtroende.

– Som tränare vill jag att spelarna ska känna ansvar, att alla är med och att det är upp till var och en att det blir bra.

Vid sin sida kommer Peter Hansson att ha flera personer – men vilka och i vilken form är inte riktigt klart ännu.

– Men det kommer att vara personer som jag tycker är bra och som jag vill ha med.

Förutom tränare Hansson har Selånger även gjort klart med en ny klubbordförande i form av Tony Holmgren. Holmgren har ett förflutet som ordförande och styrelseledamot i Boltic och har även varit med i Gais styrelse.

Nu har Holmgren flyttat upp till Sundsvall för att arbeta som rektor på Praktiska gymnasiet. Peter Hansson är väldigt nöjd med det nyförvärvet i föreningen.

– Jag hoppas att föreningen tar ett kliv framåt och att han bidrar med att styrelsen blir ännu mer drivande och tydligare med vad som förväntas av de olika delarna i föreningen, att de känner både krav och stöttning från styrelsen.

Och det är något som Holmgren verkar hålla med om.

– Jag är här för att få saker och ting gjorda, kommenterar han.

Just nu har Selångerspelarna sommarledigt, med egen träning på schemat. Den 4 augusti kör lagträningen i gång igen och den 9 november är det seriepremiär i division 1 norra.