Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han drack den mördades blod – nu inleds rättegången

På måndagen startade rättegången mot den 23-årige man som åtalas för det makabra mordet på en man i 30-årsåldern från Sundsvall på Lidingö i sommar.

23-åringen har erkänt dråp och att han hade uppsåt att beröva sitt offer livet. Innan mordet skaffade 23-åringen bland annat en falsk profil på Facebook och etablerade kontakt med Sundsvallsmannen innan de möttes hemma hos den mördade.

I förhör har 23-åringen berättat hur han förberedde sig genom att ta med både kniv och klädombyte till mötet.

Efter några timmars umgänge gick den äldre mannen ut på balkongen. Det var då 23-åringen gick till attack genom att sticka kniven i hans nacke. Efteråt ska han ha druckit av blodet och målat pentagram med Sundsvallsmannens blod på väggen och på golvet. Det makabra dådet dokumenterade han med sin mobilkamera.

Dagen efteråt gick 23-åringen tillbaka till lägenheten för att hämta kniven som han sedan kastade i en sjö. Det var efter det som han åkte till Norrmalms polisstation och erkände dådet. Erkännandet kom en timme efter att polisen fått kännedom om mordet.

I förhör har en anhörig berättat att 23-åringen rör sig i rasistiska kretsar och har uttalat sig nedsättande om homosexuella och invandrare.

23-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning där han konstaterats lida av en allvarlig psykisk störning. Rättegången pågår i två dagar.