Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han drar in mest igen

Movember går mot sitt slut och som vanligt slutar Peter Hällström från Sundsvall på topp.
Han har inte bara samlat in mest pengar utan dessutom hunnit bli tvåbarnspappa.
– Dottern fick en brorsa, så nu börjar man om i hjulet, säger han.

Movember är en insamlingskampanj till förmån för biomedicinsk och klinisk forskning om prostata- och testikelcancer. Sedan starten i Australien 2003 har den etablerat sig i över 20 länder.

Över en kvarts miljard kronor har trillat in under årets insamling, enlig Movember.com, och Sundsvallsbon Peter Hällström har dragit in mest i Sverige.

– Hur man drar in pengarna är upp till varje individ. Jag har satsat mycket på matchtröjor och liknande och fått hjälp av en massa Sundsvallsföretag, säger han.

Peter Hällström är medlem i föreningen Round Table som gick med i Movember för första gången ifjol. Då lyckades deltagarna i teamet samla in 260 000 kronor. Peter Hällström drog in 102 000 kronor.

Se TV och läs text om fjolårets succé:

Riktigt den nivån har han inte lyckats nå i år. I onsdags så hade han dragit in 58 000 kronor och teamet drygt 179 000 kronor. Samtidigt har han själv haft fokus på annat under de senaste veckorna. Hans andra barn har kommit till världen.

Kommer du att vara med nästa år?

– Jo, ja, men man har väl varit och ryckt i alla trådar nu, så man får väl se om det finns någon kvar att rycka i nästa år. Men det är klart, jag ska väl vara med då också även om det är väldigt tidskrävande och svårare när man har två barn. Jag får försöka göra så gott jag kan.

Alla deltagare i Movember bär mustasch. Även lösa varianter fungerar på bild. Frågan är vad den här sortens ansiktsbehåring kan ha för betydelse för insamlingen. Rätt skött kan ju muschen vara rätt cool.

– Då har du inte sett min. Den är riktigt ocool eftersom jag har så fantastiskt dålig skäggväxt. Men då får man kompensera med annat istället, som att samla in så mycket pengar som möjligt till exempel, säger Peter Hällström.