Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han efterlyser omprövning av vattendomar

Lars Mattsson i Parteboda vill veta om politikerna kan lova att verka för omprövning av gamla vattendomar.

Det är dags att göra en omprövning av de vattendomar som togs av Vattendomstolen på 1950 och 1960-talet. Det tycker Lars Mattsson i Parteboda, som via #kandulova också hoppas få veta om det finns en lokal politisk vilja att driva frågan.

– Det är andra miljökrav nu, och jag tror också att de här 50 år gamla domarna kan stå inför en omprövning, därför är jag angelägen om att man bevakar den här frågan, säger Lars Mattsson.

Förklaringen till varför han ställer frågan är också enkel.

– Jag tycker att allting som kan göra den här kommunen attraktiv borde vi ta till vara på på bästa sätt, och när det gäller de torrlagda älvfårorna så vill nog alla se mer vatten i dem, säger Lars Mattsson, som gärna skulle se en konstruktiv dialog som gynnar både miljö, boende och krafttillverkare.

Och av svaren han fått via #kandulova så kommer önskemålet om ett politiskt agerande att besannas.

– Här finns samsyn mellan samtliga partier, menar Kristdemokraternas Kjell Grip, som liksom representanter för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Moderaterna svarat på Lars Mattssons fråga.

Centern, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna har i skrivande stund ännu inte svarat.

Tråden med frågeställningen följer du här.