Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han får inget gehör för sitt förslag om mobilförbud i skolan – svaret: "Finns inget stort problem"

Fränstapolitikern Dan Thornberg (KD) får inget gehör för sitt förslag om att göra kommunens grundskolor mobilfria. Det står klart sedan kommunstyrelsen beslutat sig för att rekommendera avslag på motionen.

Läs också: Mobilförbud i skolor efter tilltagande problem

Det var i början av året som Dan Thornberg reagerade starkt över de uppgifter som framkommit om smygfilmningar på kommunens skolor, och som resulterade i ett beslut om att införa ett tillfälligt mobilförbud.

Läs också: KD vill införa mobilfria grundskolor i Ånge kommun: "Ser inga argument som överväger"

I maj överlämnade han därför en motion tillsammans med partikollegan Kjell Grip, där de båda förde fram åsikten om att det var dags för Ånge att införa mobilfria skolor.

– Det finns delade åsikter, men jag ser inga argument som överväger, förklarade Dan Thornberg för ST då.

För Plus-kunder: Bara tre partier står bakom budgetförslaget för 2017 – oppositionen planerar motdrag: "Kommer att komma någonting"

Nu har drygt ett halvår gått, och på måndag kommer motionen att vara tillbaka i kommunfullmäktige. Detta med en rekommendation från kommunstyrelsen om att den ska avslås, baserat på att det enligt skollagen är varje rektors ansvar att fatta ett sådant beslut.

– Tyvärr är det inget parti i kommunstyrelsen förutom KD som stödjer att vi ska försöka införa mobilfri skola i Ånge kommun, skriver Dan Thornberg i ett Facebookinlägg.

Ett inlägg där kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) replikerar att det förutom den gjorda tolkningen av skollagen inte finns "något stort problem" med mobiltelefoner i kommunens skolor.

Kjell Grip reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut.

Läs också: Löfte att skynda på med insynsskydd i elevernas duschrum

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.