Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han har en annan bild av turerna kring postterminalen

Kommunens bild av tiden som förflutit sedan Lagerbäckgruppen framförde sitt intresse, är av en annan nyans än den som gruppen nu målat upp.

Det framgår av det svar som kommunalråd Sten-Ove Danielsson returnerat.

Visserligen håller han med om att det har tagit tid att komma framåt i processen, men samtidigt beskriver han en händelsekedja där det bland annat tydligt ska ha framgått att gruppens första anbud ansågs vara alldeles för lågt.

– Efter en tid ville ni fortsätta samtalen, och vi hittade då en modell som skulle passa båda parter, men då trädde det fram två nya företag och i det läget måste vi öppna upp processen, skriver Sten-Ove Danielsson.

Han framför också att bollen fortfarande ligger hos Lagerbäckgruppen, huruvida de vill fortsätta den påbörjade dialogen eller inte.

– Utifrån er skrivelse så ber vi er återkomma om ni önskar fortsätta samtalet kring att verka för nya hyresgäster i före detta postterminalen, och vi kan ta upp ett eventuellt skriftligt förslag till uppgörelse den 27 oktober när kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder, hälsar kommunalrådet.