Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han invänder mot miljoninvestering i ny utescen

"Det är inte ansvarstagande att med dagens ekonomi göra en sådan stor investering".

Annons

Det skriver Anders Öberg, Vår framtids ledamot i humanistiska nämnden, som reserverar sig mot att nämnden i nuvarande ekonomiska läge tänker lägga en kvarts miljon kronor på inköp av en mobil scen.

– I sak är jag inte emot att investera i en mobil scen, men det är en hederssak mot våra medborgare att rätta mun efter matsäcken, skriver han i reservationen.

Han invänder också mot det presenterade underlaget som, han anser varit högst bristfälligt.

– Beslutsunderlaget torde rimligen innehålla en seriös undersökning om behovet hos våra föreningar, storlek, nyttjandegrad och budget, i stället för en reklambroschyr, skriver Anders Öberg, som även är tveksam till finansieringen via bygdeavgiftsmedel.

– De är en av få möjligheter för ideella föreningar att göra större investeringar. Därför är det av stor vikt att kommunen inte själv lägger beslag på nästan alla medel för egen del, anser han.