Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan gå från Ånge IF till GIF Sundsvall

Benny Matsson funderar över framtiden.
Den förre Ångetränaren har ett antal förfrågningar att sortera.
En kommer från allsvenska GIF Sundsvall.

Annons

I förra veckan stod det klar att Matsson lämnar division II-klubben Ånge IF efter fem säsonger.

Huvudanledningen – pusslet jobb, familj och resandet mellan bostaden på Alnö och Ånge IP gick inte ihop.

Däremot kan han ta ett tränaruppdrag i Sundsvall.

– Jag har fått en förfrågan av GIF om jag skulle vara intresserad av att jobba i deras Tipselitmiljö, att jag i så fall skulle ingå i teamet runt deras tipselitlag, säger Benny Matsson.

Han är smickrad, men han säger också att ingenting är klart.

– Det skulle absolut vara intressant. Inte minst med tanke på att jag jobbar på fotbollsgymnasiet. Här handlar det om spelare som är riktigt motiverade, som vill utvecklas, säger Benny Matsson och fortsätter:

– Jag hade också ett ganska ungt lag i Ånge.

Ett Ånge som slutade trea i fotbollstvåan den gångna säsongen, med 51 inspelade poäng på 26 matcher – klubben främsta placering i seriesystemet någonsin.

Matsson vet inte vad GIF Sundsvall förfrågan kommer att mynna ut i.

– Det gäller att få alla bitar på plats. Så att det passar både mig och klubben. Jag ska träffa Urban Hagblom framöver (sportchef i GIF), så får vi se, säger han och fortsätter:

– För mig skulle det vara en chans att få jobba i elitverksamhet på ett annat sätt. Dessutom får se hur Joel Cedergren och Roger Franzén arbetar. Men återigen det är ingenting som är klart.

GIF Sundsvall tror sig också ha så pass stora ekonomiska muskler att man framöver kommer att anställa en ansvarig för klubbens akademi (från pojkar 6 till U19).

Även där är rekryteringsarbetet i gång.