Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnade city för lugnet på landsbygden i Lögdö: "Har gjort ett vägval i livet"

Flytten från centrum till lugnet i Lögdö blev en fullträff.
Nu möter Anders Forslund kunderna på hemmaplan och han trivs utmärkt.
– Det är det bästa jag har gjort, säger han.

Anders Forslund har tagit ett beslut som många skulle vilja göra men inte har möjlighet till. Han driver ett företag som håller kurser i ledarskap och kommunikation. Tidigare har Anders haft sina kontor på platser som är lätta att ta sig till för kunderna. Kontoren har funnits i Sundsvall och i de centrala delarna av Timrå.

Läs också: Tomatodlingen i Ljustorp nära lägga ner – så lever den vidare

Nu har han flyttat ut verksamheten till landsbygden och på vägen mellan Lögdö bruk och Lunde gård har han sin lilla lantegendom. Där har han byggt för en ny framtid som inte är lika ekonomiskt säker som tidigare.

– Jag har gjort ett vägval i livet och kliver ifrån det som är säkra pengar och trogna stora kunder, förklarar Anders.

Läs även: Satsar i Söråker – lokal fisk både på kroken och i kyldisken

Nu vill han i stället prova på att möta sina kunder på landsbygden och för att kunna göra det har Anders byggt om en gammal loge till en plats att hålla föredrag och konferenser på. En plats som han beskriver som väldigt speciell. Det avlånga rummet med ljusinsläpp på bortre väggen ger en känsla av djup.

– Jag har fått mycket beröm av många för den speciella och annorlunda platsen, säger han.

Läs mer: Fler lokala satsningar

Härom veckan var det premiär för en träff på logen och för Anders var det en både spännande och lyckad dag. De första som kom på en kurs till var en skara på nio personer som alla kom från samma företag.

– De första jag gick ut med förfrågan till köpte hela kursen, säger Anders Forslund.

Nu kommer han att gå vidare med sina kurser på den lilla gården där han även har ett litet snickeri.

– Många av mina kunder är företagsledare som finner ro när de får arbeta med händerna, säger Anders som själv väldigt gärna håller hammaren i hand under arbetet med att färdigställa logen i Lögdö.