Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ordnar fest på Stora torget

Hallå där Hafiz Imran som arrangerar Kompisfest på Stora torget på söndag mellan 12–16.

Annons

Vad är Kompisfest för någonting?

– Det är stor fest på torget som är till för alla. Vår slogan är att "Vi är kompisar och vi älskar varandra". Vi har inget politiskt budskap, utan festen är bara till för att vi ska stå på torget, äta, dansa och bara ha kul – tillsammans.

Vad kommer att hända under dagen?

– Vi kommer att bjuda på mat från en rad olika länder som Sverige, Japan, Tunisien, Kurdistan och Sri Lanka. Sen kommer vi spela musik från olika länder och dansa med varandra.

De första 700 som kommer till festen får även en hemlig present.

Hur fick du den här idén?

– Jag började planera detta för ungefär ett år sedan och har sedan dess jobbat stenhårt för att få det att gå igenom. Jag tycker att alla i samhället har ett ansvar och det här är ett av sätten jag tar mitt ansvar på, att försöka få alla att komma lite närmare varandra. Det spelar ingen roll vem du är och vilken bakgrund du har – vi är alla människor och vi kan stå tillsammans för samhällets skull.

Vad har du fått för reaktioner på festen?

– Jag har bara fått positiva reaktioner. Det är verkligen superkul. Jag hoppas kunna sprida en känsla av glädje till alla som kommer.

Hur många hoppas du dyker upp?

– Just nu är det knappt fyrahundra som tackat ja till evenemanget på Facebook, men det är nästan fyratusen som är inbjudna. Jag hoppas att så många som möjligt kommer. Det är bara att hoppas att vädret är med oss, men om det inte är det så hoppas jag att folk ändå kommer.