Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han saknade ett riktigt gym – öppnade eget

Bruksgymmet i Matfors har slagit upp portarna.

En plats som nu öppnar upp för träningsmöjligheter på hemmaplan för såväl ägaren själv som för andra Matforsbor.

– Jag tränar själv och saknade ett riktigt gym här i området, säger Henrik Andersson.

För en månad sedan slog Henrik Andersson upp portarna till Bruksgymmet i Matfors – månader av renoverande och byggande var då till ända för ägaren.

– Det blev några långa dagar, säger Henrik Andersson, som under två månader tillbringade såväl dagar som kvällar med att bygga upp stället från grunden.

Men har han föresatt sig med något så slutför han det också, Henrik Andersson. Dock hade han så sent som i november förra året inte en tanke på att öppna ett gym på hemorten. Men så flyttade den tidigare hyresgästen från lokalerna som han äger i Bruksområdet.


Hittade det på nätet

– När jag så satt en kväll och kollade på nätet så hittade jag ett i princip helt gym som var till salu. Det kör vi på, tänkte, jag, säger Henrik Andersson som själv saknade en plats att träna på i Matfors.

De inköpa gymattiraljerna kompletterades med bland annat fler vikter, en roddmaskin och ett löpband. I de nyrenoverade lokalerna kan nu Henrik Andersson erbjuda Matforsborna ett komplett gym på 150 kvadratmeters yta.

– Jag mätte golvytan när jag lade plattorna på golvet, säger han och skrattar.

– Men nu känns det jättebra och jag är väldigt nöjd. Det är fräscht och allt finns här, säger Henrik Andersson, som redan efter en månad har närmare 40 medlemmar.


Öppet både tidigt och sent

– Det är roligt för jag har inte direkt annonserat men jag tror att många uppskattar såväl närheten som öppettiderna, säger han.

Bruksgymmet är nämligen obemannat och de som vill träna kommer in med hjälp av en tagg.

– Vi registrerar alla medlemmar så att vi har koll på vilka som kommer och går men jag tror att många uppskattar friheten och att de kan koma hit och träna såväl jättetidigt som sent om kvällarna, säger Henrik Andersson..

– Tanken är att man ska komma hit och köra sitt eget race men jag finns till för att ge råd om det behövs. Inte för att jag är instruktör men jag har hållit på ett tag så jag kan en del, säger han.


Hoppas hinna träna själv

Och mer lär det bli nu när han har ett riktigt gym om knuten.

– Ja, nu hoppas jag att det blir mer träna av, säger Henrik Andersson med ett leende.