Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han saknas i Giffarna i derbyt mot Gefle IF

GIF Sundsvall tar emot Gefle IF i ett norrlandsderby.
Här är förutsättningarna.

Allsvenskan, omgång 2.

GIF Sundsvall–Gefle IF, Norrporten Arena, 19.00.

Så startar GIF Sundsvall

Trolig startelva: Tommy Naurin – Eric Larsson, Marcus Danielson, Robin Tranberg, Dennis Olsson – Kristinn Steindórsson, Rúnar Sigurjónsson, Lars Gerson, Robbin Sellin – Pa Dibba, Stefan Silva.

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Noah Sonko Sundberg, Smajl Suljevic, Sebastian Rajalakso, Erik Granat, Shpetim Hasani.

Skadeläget

Johan Eklund saknas sedan tidigare, men är på väg tillbaka. Stefan Ålander är i full träning men inte redo för 90 minuter och är utanför matchtruppen mot Gefle.

Notera att ...

... GIF Sundsvall har två raka segrar mot Gefle IF. I höstas slog man Gefle med 2–1 i Allsvenskan efter mål av Dennis Olsson och Pa Dibba. Under försäsongen vann GIF med 3–2. Målskyttar Sebastian Rajalakso, Johan Eklund och Stefan Silva.

... tre Sundsvallsspelare blev uttagna till den första och historiska Norrlandselvan efter premiäromgången. Läs om laget här.

... profilerna i GIF Sundsvall fortsätter att leverera unikt material i sin videoblogg. Här kan ni se taktiksnacket inför modevisningen de deltog i.

... det spelas ytterligare fyra allsvenska matcher i kväll. Djurgården–Falkenberg, Elfsborg–Hammarby, Helsingborg–Örebro och – för första gången på jämtländsk mark – Östersund–AIK.

... Giffarna räknar med omkring 5 000 besökare på Norrporten Arena. Andreas Lindman berättar om biljettförsäljningen här.

Tränarsnack

Roger Franzén, GIF Sundsvall: "Matchtruppen är uttagen och sedan tar vi ut laget i samband med matchsamlingen på förmiddagen, vi får se vilka elva som startar. Vår ambition är att vara spelförande och styra mycket av spelet. Matchplanen påminner om den mot AIK då även Gefle har ett bra inläggs- och djupledsspel."

Så följer du matchen

Matchen sänds i Cmore. På ST.nu rapporterar vi i vanlig ordning i textform. Före matchen sänder vi live-TV med start 18.00.