Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han skänker datorer till behövande i juletid

Insamlingen började under sommaren.
Nu har det resulterat i ett antal fungerande datorer.
De ska skänkas till behövande i julhelgen.

Annons

Peter Johansson från Timrå har skruvat med datorer i över 30 år. Nu är han arbetslös och för att ha någonting att göra började han samla ihop delar till gamla datorer. De monterar han ihop till fullt fungerande maskiner som han sedan skänker till människor som inte har det så gott ställt.

– Det är inga racermaskiner men de duger till att surfa med och läsa nyheter, säger Peter Johansson.

För att få ihop komponenter till datorerna samlar han ihop delar som han får av vänner och bekanta. Men även företag blir glada att bli av med gamla bildskärmar och annat.

– På så sätt brukar jag också åka och samla in saker, förklarar Peter.

Gamla datorer, bildskärmar och andra delar lagrar han i husets källare. Där sitter Peter också och mekar med de gamla burkarna innan det är dags för leverans. Men innan han skänker bort någon av de nyservade och egenhändigt hopmonterade datorerna så blir det kontroll på plats.

– Jag brukar plocka med mig några datorer och är det så att det stämmer så får de en maskin, säger Peter Johansson och fortsätter med sitt skruvande i datorernas innandöme.