Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tar över färgaffären i Matfors

Matfors färg får ny ägare. Efter att ha jobbat 21 år i butiken tar Rikard Nyström över efter den tidigare ägaren Patrik Rönström.
– Jag tror ju på Matfors och att det ska kunna fortsätta att vara en levande ort, säger han.

Det var i våras som Patrik Rönström meddelade att han funderade på att gå vidare i sitt yrkesliv och medarbetaren Rikard Nyström nappade på idén om att ta över Colorama i Matfors.

– Jag var trött på att alltid jobba på helger och ju och inte kunna ha riktig semester under sommaren och kände att jag var sugen på att göra något annat, säger Patrik Rönström.

Sedan den 1 november är det Rikard Nyström som driver butiken och snart är de praktiska detaljerna kring övertagandet färdigt. Det mesta kommer att vara sig likt i fortsättningen även om det kan bli en del förändringar.

– Jag tror mycket på de koncept som Colorama har. Vi kommer att satsa ännu mer på de tjänster som vi har med inredningsrådgivning, hembesök och samarbeten med hantverkare. Det är något som vi kommer att försöka bredda. Och så kommer det att bli en del ändringar i sortimentet.

Patrik Rönström kommer fortsatt att äga fastigheten och tror att de trogna kunderna kommer att känna igen sig.

– Det här är inte så stor händelse egentligen, Rikard har ju varit här länge så det är ju inte en helt ny människa som kommer in.

Själv har han ganska klart för sig vad han kommer att göra i framtiden.

– Jag har min måleriverksamhet som kommer att heta Matfors måleri om allt går som det ska, så jag är ute och målar en hel del och vill väl utveckla det.

Rikard Nyström i sin tur hoppas kunna fortsätta att utveckla färgaffären för att locka fler kunder.

– Det som känns roligt är att vi har trogna återkommande kunder, men där finns det förhoppningsvis lite mer att jobba på för att förhoppningsvis också locka nya kunder. Jag hoppas att Matforsborna kommer att ge oss handlare på orten en chans så att vi får möjlighet att visa den kapacitet vi har, säger han.