Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tar över Sundsvall Hockey

Sundsvall Hockey gör förändringar på ledarsidan.
Rutinerade Leif Strömberg kliver in som tränare resten av säsongen.
– Jag har gjort min research, säger Strömberg.

Efter förlusten mot Björklöven senast väljer nu Sundsvall Hockey att agera.

Läs mer: Så ska Sundsvall Hockey ladda om inför derbyt

Sporten kan berätta att Leif Strömberg kliver in i ledarstaben under resten av den här säsongen. Något som han själv bekräftar.

– Det stämmer, "Linkan" (Stefan Lindqvist) och jag är överens och jag kommer jobba i Sundsvall Hockey, säger Strömberg.

När ST-sporten når honom sätter han sig precis i bilen för att köra till Sundsvall och sin nya arbetsplats.

– Vi har pratat i ungefär en vecka och jag har träffat Sundsvall en gång, säger Strömberg och fortsätter:

– Jag har gjort min research och sett detaljer i spelet som jag vill ta upp med ledarna och laget. Det finns många bra uppsidor i Sundsvall Hockey och vi tillsammans ska försöka få fram det så ofta som möjligt.

Leif Strömbergs senaste tränarjobb var i Malmö säsongen 2011/12. Tidigare har han bland annat tränat Leksand, Södertälje och Färjestad.

På senare år har han även jobbat som hockeyexpert.

Nu väntar en ny stor utmaning i att försöka få Sundsvall Hockey att lyfta från jumboplatsen i Hockeyallsvenskan. Enligt Strömberg kommer han fortsätta jobba tillsammans med den nuvarande ledarstaben.

– Vi ska sätta oss och prata lite rollfördelning när jag kommer upp, säger han.

Läs mer: Här är alla Sundsvall Hockeys tränare under 2000-talet

Under eftermiddagen kom ett pressmeddelande från föreningen som bekräftar att Leif Strömberg förstärker ledarstaben och att Strömberg tar över huvudansvaret för A-laget och att nuvarande tränaren Göran Tärnlund tar rollen bredvid honom i båset.

"Vår ambition och målsättning att etablera oss i Hockeyallsvenskan ligger fast", säger Christina Rylander Bergqvist, vice ordförande i Sundsvall Hockey, i pressmeddelandet.

Hon fortsätter:

"Det är därför vi gör denna förstärkning av lagledningen. Samtidigt vill vi att Stefan Lindqvist ska få möjlighet att fokusera på sin roll som sportchef och redan nu kunna påbörja nästa säsongs lagbygge".

Sportchefen Stefan Lindqvist säger så här:

"Vi tror på vårt lag, men behöver fylla på med energi och skapa oss bästa möjliga förutsättningar för en bra avslutning av säsongen. Leif Strömberg kommer med sin breda erfarenhet och kunskap komplettera organisationen på ett bra sätt", säger Lindqvist.

"Vi har på senare tid även fyllt på med nya spelare men stänger inte dörren för ytterligare förändringar i laget", säger Stefan Lindqvist också.

Leif Strömberg gör sin första träning med Sundsvall Hockey på torsdagen, och på fredag väntar ett hett derby mot Timrå IK i Timrå Isstadion.

Läs mer: Så många biljetter är sålda inför derbyt

Avtalet med Leif Strömberg gäller säsongen ut, men Sundsvall Hockey meddelar att ambitionen är ett fortsatt samarbete även över säsongen 2016/2017.

Läs mer: Förre Sundsvallsspelarens karriär kan vara över