Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han var bäst i GIF Sundsvall – vill avvakta kontraktsförlängning

Han hade högst snittbetyg i GIF Sundsvall och klubben vill redan nu förlänga kontraktet.
Rúnar Sigurjónsson själv vill avvakta – och känner sig redo för ett nytt steg i karriären.
– Jag siktar alltid högre, säger mittfältaren som drömmer om ett EM-slutspel.

Annons

Enligt ST-sportens betygsliga var det innermittfältaren Rúnar Sigurjónsson som var främste GIF-spelare den gångna säsongen.

När han får reda på resultatet blir han inte förvånad.

– Nej, jag är faktiskt inte så överraskad. Jag brukar kolla på betygen, men det är ingenting jag tänker på. Ibland håller man med och ibland inte, men nu håller jag med er, säger han.

Vilka andra spelare har du själv imponerats av i år?

– Jag tror vi var två-tre spelare som var ganska jämna. De två jag först kommer att tänka på är Jón och Jocke. Sedan finns det andra som spelade bra som Sellin och Pa till exempel, men framför allt Jón och Jocke. Jag vet vad Jón kan, Jocke överraskade mig.

Trots att betyget blev högt och Rúnar Sigurjónsson imponerat är han inte nöjd med sin egen säsong.

– Nästan hela säsongen har jag haft problem med skador, först knät och sedan höften. När man inte kan träna hundra procent är det svårt, och jag kan prestera mycket bättre, säger han självkritiskt.

När lagets säsong ska summeras låter det på ungefär samma sätt.

– Hålla oss kvar i ligan var det vi framför allt behövde göra, men vi kunde ha hamnat bland de tio främsta. Det är lite mixade känslor, jag vet att vi kan bättre som lag också.

Islänningens kontrakt med GIF går ut efter nästa säsong, men redan nu har klubben deklarerat att de vill förlänga avtalet. Det är inte aktuellt i nuläget slår Sigurjónsson fast.

Läs mer: Islänningarnas agent i möte med GIF Sundsvall

– Jag har hört om det, men inte fått något förslag ännu. Jag skulle hellre vilja se vad de gör som klubb först, vad ambitionen är. Att prata om ett nytt kontrakt för mig nu är för tidigt tycker jag, jag får vänta och se vad de kommer göra som klubb istället. Jag är som de flesta fotbollsspelare och vill spela så högt jag kan, säger han.

Faktum är att han redan nu känner att det kan vara dags för ett nytt steg i karriären.

– Kanske är det så att jag behöver det. Jag vill spela på en högre nivå och skulle vara intresserad av det, men för att det ska hända måste många saker falla på plats. Jag är professionell och vet vad jag har, det är ett år kvar med GIF Sundsvall. Det är det man måste fokusera på och att stanna är inget problem, men man siktar alltid högre, säger han.

I bakhuvudet finns drömmen om att bli uttagen i truppen som ska representera Island i EM-slutspelet nästa sommar.

– I kvalet har jag inte spelat, men varit en del av truppen. Det är stort för Island att vi tagit oss dit och jag är stolt. Eftersom EM är nästa sommar måste jag tänka på vad som är mina bästa chanser för att vara med i truppen, det är vad alla isländska spelare tänker på, säger han.

Vad vore bästa sättet för att komma med i truppen?

– Förmodligen att jag spelade i Real Madrid, säger Sigurjónsson med ett skratt.

– Det är svårt att säga, men EM är i juni och ligorna här startar i april. Det är inte så många matcher att visa upp sig på jämfört med ligorna som spelar på vintern. Samtidigt, om jag skulle flytta och hamna på bänken kommer jag definitivt inte med. Man får tänka på alla plus och minus, och stannar jag kvar här kan jag förhoppningsvis visa upp tillräckligt för att komma med till turneringen.

Det mittfältaren visade upp den gångna säsongen räckte i alla fall för att koras till bäst i GIF Sundsvall 2015.