Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill se körkortsteori som obligatoriskt på skolschemat

Dålig kollektivtrafik och en demografi som gör det svårt att klara sig utan någon form av transportmedel. Det är några skäl som Erik Thunefors för fram i sin motion om att erbjuda körkortsutbildning i skolan.

Det är på intet sätt en ny tanke som den för tillfället politiskt obundne kommunfullmäktigeledamoten för fram i sin motion. Däremot så är den fortfarande lika aktuell då möjligheterna till kollektivt resande knappast blivit bättre på senare år.

– Att åka kollektivt på landsbygden är oftast omöjligt. Bilen är och förblir för det mesta det enda fungerande kommunikationsmedlet, konstaterar Erik Thunefors, som ser fler sidor i det hela.

Läs också: Ny bussförbindelse mellan Östavall och Ånge

Bland annat tror han det skulle kunna bidra till att minska arbetslösheten, samtidigt som det skulle öka Bobergsgymnasiets attraktionskraft.

– Det skulle också väsentligt öka möjligheten för våra ungdomar att få ett jobb och att kunna bo kvar i Ånge kommun, och en av våra viktigaste uppgifter är ju att få våra ungdomar att stanna, skriver Erik Thunefors.

Läs mer: Han ser en framtid inom SD

Förslaget är att utreda möjligheten till körkortsutbildning på Bobergsgymnasiet, samt om man kan göra teorin obligatorisk för alla då det är en nyttig kunskap oavsett om man har för avsikt att ta körkort eller inte.