Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill utbilda nyanlända föräldrar

Satsa på en utbildning för nyanlända flyktingfamiljer med barn. Det föreslår Jan Filipsson (S) i en motion till kommunfullmäktige.

Det är den så kallade ABC-utbildningen, Alla barn i centrum, som Jan Filipsson tycker att man ska rikta till de flyktingfamiljer med barn som nu kommer till kommunen.

– En del i en lyckad integration är att förstå hur vårat samhälle fungerar och hur det är att vara förälder i Sverige, och för att undvika kulturkrockar tror jag det är viktigt att nyanlända får träffa andra föräldrar för att diskutera, utbyta erfarenheter och utveckla sitt föräldraskap, skriver Jan Filipsson i sin motion.

ABC-utbildningen bedrivs av kommunens fält- och stödteam, och får Jan Filipsson som han vill så ska den inom kort också börja erbjudas till alla kommunplacerade och asylsökande föräldrar.