Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanapee är premiärgäst i nya podcasten "En slät kopp"

I premiären av "En slät kopp" möter Carlsson och Ullerstam en nöjesprofil som inte sparar på något.
Bloggaren, programledaren och producenten Hanna Persson har inga hemligheter.

En slät kopp är en podcast av Peter Carlsson, nöjesredaktör på Tidningen Ångermanland, och Jerker Ullerstam, nöjesredaktör på Sundsvalls Tidning. I podcasten får lyssnarna möta en person som kommer från Västernorrland som Carlsson och Ullerstam är nyfikna på.

I det första avsnittet får vi träffa Hanna “Hana Pee” Persson som numera bor i Stockholm och gör karriär som programledare och producent. Men hon skriver också krönikor i Sundsvalls Tidning på reguljär basis sedan årsskiftet.

Här hittar du podcasten (kommer på Itunes och Acast om någon dag)

Hennes historia tog sin början i Matfors, eller i Östansjö vid Norrhassel.

– Åke Svanstedt (travtränare och travkusk reds. anm.) var min granne. Jag var ihop med hans son Rickard. Gud, jag var så kär i honom.

Hanna Persson minns att hon var ganska populär i ettan till femman, på Lucksta skola.

– Det kanske inte fanns så mycket konkurrens. Jag var lillasyster i familjen och kanske ganska van att ta för mig. Men sedan kom det en massa coola tjejer och jag blev dumpad.

Just tiden på Lucksta skola är ändå något hon ser tillbaka med glädje.

– Det var en jättemysig skola. Vi hade Åsa Farm, min lärare, en shout out till henne. Hon var jättejättebra.

Hanna Persson är en person som vågar ta plats och det är något som funnits där sedan hon var lite. Att hon var tjej var inte ett problem. Rätt tidigt fick hon ett feministiskt uppvaknande.

– Båda mina föräldrar är rätt politiska och min mamma har alltid pratat om att tjejer kan. Feminism hade jag hört om och tyckte det var lite spännande. Jag googlade, det var innan Youtube, och hittade ett klipp med en genusforskare. Jag visste inte vad det var men hon gav mig svar på så mycket, säger Hanna Persson.

Läs också: Här talar kändisarna ut – premiär för lokala nöjespodden "En slät kopp"

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter