Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hanapee" ska väcka engagemang i Musikhjälpen – som publikens ambassadör

Årets Musikhjälpen närmar sig. Och nu är det klart att Hanna "Hanapee" Persson från Sundsvall och inspiratören Aron Anderson blir publikens ambassadörer.
– Jag tycker det ska bli så himla kul att ränna runt i buren, säger Hanna Persson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det klart att Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi kommer att leda årets Musikhjälpen. Men nu är det klart att de får backning av bloggaren och programledaren Hanna "Hanapee" Persson från Sundsvall samt Aron Anderson som blir publikens ambassadörer. Deras uppgift är att försöka få publiken att slå förra årets rekord på 312 000 engagemang.

– Jag har kollat mycket på Musikhjälpen genom åren och sedan 2013 haft min egen “HanaPee’s lillbössa” så jag tycker det ska bli så himla kul att ränna runt i buren, möta massa vettiga människor och följa roliga engagemang, säger Hanna Persson i ett pressmeddelande.

– Vårt jobb blir att få människor att lyfta blicken, hur lökigt det än kan låta. Att peka på syftet och vilken skillnad minsta krona kan göra, fortsätter hon.

För Plus-kunder: Premiär för programmet där "Hanapee" lär sig hästhoppning: "Utan tvekan den mest rädda"

Den 11 december drar Musikhjälpen i gång och i år är temat "Barn är inte till salu". Hannas blivande insamlingspartner Aron Anderson var i över tio års tid elitidrottare inom flera olika sporter. Han deltog i fyra Paralympics innan en skada gjorde att han sadlade om och riktade sitt fokus mot äventyr och föreläsningar. Inspiratören blev kort därefter den första personen i rullstol som bestigit Kebnekaise.

– Jag brinner för att på olika sätt hjälpa utsatta människor och att få göra det genom Musikhjälpen känns fantastiskt häftigt, säger Aron Anderson. Jag kommer göra allt jag kan för att få alla i Sverige att starta grymt många häftiga engagemang så att vi tillsammans kan slå rekord, säger han i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Umeå blir värdstad för årets Musikhjälpen