Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls protest – vill slippa kvalet

/

Nu väntar kval för Sundsvall HK – men inte om klubben får som den vill.
– Vi anser inte att vi behöver kvala och har lämnat in en protest till förbundet.

Annons

Det säger Sundsvall HK:s tränare Kerstin Andersson. Lagets tabellplacering var klar redan innan mötet mot Brännan, det blev en tiondeplats. Enligt gällande regelverk ska det lag som kommer på tionde plats i division II ska kvala mot det lag som kommer tvåa i division III norra. Men det laget, Kiruna, vill inte ta klivet upp och på nästa plats i den tabellen finns Bodens andralag som inte får avancera.

– Tävlingsreglerna är väldigt tydliga, nu när det inte finns något kvalmotstånd för oss i division II borde vi rimligen inte behöva kvala, säger Kerstin Andersson.

Men Svenskan Handbollsförbundet tycks ha gjort förändringar i reglementet och menar att Sundsvall ska ställas mot Stockholmslaget Täby.

– Blir det så så spelar vi kvalmatchen, men jag tycker att det vore fel. Man kan inte ändra gällande tävlingsbestämmelser under pågående säsong, vad ska man då lita på, säger Kerstin Andersson.

Sundsvall HK har haft en mellansäsong. Två av lagets nyckelspelare har varit långtidsskadade, Oskar Gill (korsband) och Mattias Nordholm (fot).

Nu hoppas Andersson på ett gott slut.

– Skulle vi åka ur division II är jag rädd att laget försvinner, division III är ingen rolig serie. Det är få matcher och många mil.

Mer läsning: Brännan tog klivet upp

Mer läsning

Annons